NASCAR

NASCAR: Kyle Busch ijzersterk in Dover

Hoewel Toyota-coureur Kyle Busch in de support races op Dover in de
Craftsman Truck en Nationwide races tot tweemaal toe de zege aan zijn neus voorbij zag glippen, pakte hij in de NASCAR Sprint Cup voor de vierde maal de hoofdprijs.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Toyota

kyle_busch_dover
Grote vreugde bij Kyle Busch na zijn vierde overwinning dit seizoen.

Kyle Busch ijzersterk
Voor de vierde maal in zeven races zegevierde Kyle Busch met zijn Toyota. Kyle Busch: “Eigenlijk hadden we vandaag nog niet eens zo’n goede auto maar ik probeerde wel de concurrentie te verslaan en dat is me gelukt. Busch won de wedstrijd met een ruime voorsprong van 4,2 seconden, Van de laatste zeven maal dat hij op Dover startte eindigde de Toyota-coureur maar liefst vijfmaal in de Top 5. Tevens zegevierde hij in de Craftsman Truckrace in 2005. De Fords van Carl Edwards en Greg Biffle probeerden aanvankelijk nog wat tegenstand te bieden maar zij waren eenvoudig genoeg niet tegen de ijzersterke Busch opgewassen. Biffle kampte zelfs nog met een probleem met de wisselstroomdynamo. Matt Kenseth en Jeff Gordon eindigden respectievelijk als vierde en vijfde in dezelfde ronde.

Rode vlag
Het team van Joe Gibbs Racing verging het minder goed. Bij een aanrijding in de 17e ronde waren maar liefst 10 auto’s betrokken. Tony Stewart die bij een confrontatie tussen Elliott Sadler en David Gilliland te dicht achter Sadler reed trok alle blaam naar zich toe. De wedstrijd moest ruim 16 minuten onderbroken worden. Alleen Sadler en Hamlin kwamen niet meer terug op de baan. Slechts zes auto’s eindigden in dezelfde ronde.

UITSLAG
1. Kyle Busch Toyota 400 ronden
2. Carl Edwards Ford 400 ronden
3. Greg Biffle Ford 400 ronden
4. Matt Kenseth Ford 400 ronden
5. Jeff Gordon Chevrolet 400 ronden
6. Martin Truex jr. Chevrolet 399 ronden
7. Jimmie Johnson Chevrolet 399 ronden
8. Jeff Burton Chevrolet 399 ronden
9. Dave Blaney Toyota 399 ronden
10.Jamie McMurray Ford 399 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet