Diversen

Div: Formula BMW Europe te gast op Zolder

De Formula BMW Europe was afgelopen weekend te gast op Zolder. Vorig jaar besloot men bij BMW om de Formule BMW in het Formule 1 programma te integreren. Tevens stond een gastoptreden bij de Champcarwedstrijd in Zolder gepland.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

bm3_startveld
Prachtig startveld, de Formula BMW Europe rijdt in principe alleen bij de F1
in het voorprogramma

BMW kwam belofte na
Nadat de Amerikanen Champcar hadden opgedoekt had men bij BMW Motorsport een probleem. De BMW Formula Juniorwedstrijden stonden alleen bij de “high-profile” F1 evenementen op de kalender. Na een uitgebreide testdag begin maart hakte men bij BMW de knoop door. Men besloot haar verplichtingen met Circuit Zolder na te komen zodat de Formula BMW Junior voor de eerste keer naast de Mediagroep Van Dyck Belcar hoofdprogramma werd. Jonas Krauss van BMW Motorsport: “Aanvankelijk hebben wij inderdaad nog naar een alternatief gekeken. Maar logistiek gezien was het gewoon moeilijk om nog iets in het programma te wijzigen. Daarom hebben wij besloten om onze verplichtingen met Circuit Zolder na te komen. Achteraf gezien ben ik geheel tevreden over een succesvol verlopen weekend.”

duel
Prachtig duel tussen de JK-Racing Teamgenoten Guttierrez en Wittmann in de
tweede wedstrijd
.

Zeer professioneel
Voor een Juniorklasse ligt de lat in de BMW Formula Europe enorm hoog. Teams als Euro International, Fisichella Motorsport en DAMS hebben door hun aanwezigheid de lat aanzienlijk hoger gelegd. Degenen die zoals bij andere Juniorcategorieën een “destruction derby” verwacht hadden kwamen bedrogen uit. De Mexicaan Esteban Guttierrez won beide wedstrijden. In de eerste wedstrijd wist hij polesitter Daniel Juncadella al snel te verschalken en reed vrijwel onbedreigd naar de zege. Polesitter Juncadella eindigde als tweede, gevolgd door Marco Wittmann. De tweede wedstrijd kende een spannender verloop.

matthijs_harkema
Teleurstellende thuiswedstrijd voor Matthijs Harkema

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet