Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bottas dominant, Dusseldorp vijfde

In de NEC Formule Renault 2.0 is het duidelijk wie de snelste is. Valtteri Bottas schreef net als vanochtend de race op zijn naam. Zijn teamgenoot Tobias Hegewald volgde Bottas op de voet. Beste Nederlander werd Stef Dusseldorp, hij eindigde als vijfde.

Tekst: Maarten Overdijk

Net als bij de eerste race blijft Valtteri Bottas voorop bij de start. Hij haalt het maximale uit zijn poleposition, maar komt in de openingsfase direct onder druk te staan van zijn teamgenoten Tobias Hegewald en Antonio Felix da Costa. De Nederlanders doen het redelijk. Nick Catsburg rijdt rond op de zesde positie, gevolgd door Stef Dusseldorp. Net buiten de top tien rijden AR Motorsport teamgenoen Thomas Knopper en Kelvin Snoeks.

Na een aantal ronden wordt duidelijk dat Da Costa het tempo van zijn teamgenoten niet kan volgen. De strijd om de leiding is er één zonder gevecht, aangezien Hegewald leider Bottas louter volgt. Er is wel strijd om plek vijf. Nicky Catsburg zet zijn auto na zeven ronden naast die van de Pool Giermaziak, maar wordt bij het uitkomen van de Tarzanbocht zorgvuldig in het gras gedrukt. Stef Dusseldorp is er als de kippen bij om de vijfde plaats over te nemen. Door dit alles sluiten nog meer rijders aan bij deze groep. Giermaziak verspilt zijn goede positie vervolgens eigenhandig, hetgeen ook Catsburg doet. Hij spint in de Gerlachbocht en valt zodoende ver terug.

Kelvin Snoeks klimt net als in de eerste race naar de top tien. Zijn teamgenoot Knopper doet hetzelfde. Wederom dus drie Nederlanders in de top tien. De stap naar de daadwerkelijke top lijkt nog een grote. De Motopark Acadamy teamgenoten Bottas en Hegewald rijden samen het gehele veld zoek, Da Costa consolideert zijn derde plaats. Johan Jokinen en Stef Dusseldorp volgen op gepaste afstand.


Uitslag race 2 NEC Formule Renault 2.0
Jubileumraces, Circuit Park Zandvoort, 1 juni 2008

1. Valtteri Bottas, 15 ronden in
2. Tobias Hegewald, op 0888
3. Antonio Felix da Costa, op 8.292
4. Johan Jokinen, op 5.339
5. Stef Dusseldorp, op 23.300
6. Juan Pablo Garcia, op 30.99
7. Mateusz Adamski, op 32.120
8. Kelvin Snoeks, op 32.738
9. Vinicius Samerone, op 33.237
10. Thomas Knopper, op 34.368
13. Daniel de Jong, op 38.476
14. Bart Hylkema, op 43.398
18. Nicky Catsburg, op 51.543
DNF. Nigel Melker

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet