BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Verheul wint incidentrijke tweede race (update)

480_verheul_race2_8147

De tweede race in de Samsung BMW 130i Cup is gewonnen door Jan Joris Verheul. Hij kwam niet ongeschonden uit de felle strijd, maar een losse achterbumper weerhield hem niet van de zege. Allard Kalff eindigde op de tweede plaats, voor Tim Coronel die met een zwaar gehavende en kromme auto eveneens naar het podium reed.

Tekst: Maarten Overdijk

Dankzij het Rad van Fortuin komt de poleposition op naam van Allard Kalff. Hij voert de rollende start goed uit en duikt als eerste de Tarzanbocht in. Jan Joris Verheul heeft echter een betere exit en pakt Kalff in de Gerlachbocht. In de Hugenholtzbocht is het smaakmaker Luuk Glansdorp die tot twee keer toe een duw krijgt. Hij heeft hierbij zoveel schade opgelopen dat hij moet opgeven in de pits.

Tim Coronel zet Jan Joris Verheul onder druk en probeert vooral aan het eind van het rechte stuk zijn inhaalacties te plaatsen. Hierdoor kan derde man Duncan Huisman weer een beetje aansluiting vinden. Bas Schothorst, winnaar van race één en als achtste gestart, maakt niet zijn verwachte opmars. Hij ligt na drie ronden nog op een zevende positie.

In de vierde ronde zit Coronel dusdanig dicht op de staart van Verheul dat de achterbumper van laatstgenoemde deels los gereden word. Door dit gevecht vindt Huisman helemaal de aansluiting bij deze strijd. In de vijfde ronde valt hij echter bij de Audi S bocht stil met een technisch mankement. Dit geeft de derde plaats aan Bertus Sanders, gevolgd door Schothorst.

Door het uitvallen van Glansdorp is de strijd in de BMW Drivers Trophy helemaal open. Bernhard van Oranje gaat hierin aan de leiding, op de voet gevolgd door Pieter Christiaan van Oranje. Toine Nagel volgt op gepaste afstand. De prinselijke strijd komt ten einde als Pieter Christiaan halverwege de race een stuk van zijn snelheid verliest.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet