Formula Ford

Formule Ford: Simon knap zet zegereeks voort

480_knap_op_kop_8029

Simon Knap is de te kloppen man dit seizoen in de Formule Ford. Maar aan kloppen kwamen zijn concurrenten dit weekend nog niet toe. Hij won ook de tweede race van het weekend afgetekend. Rogier Jongejans had een goede snelheid te pakken en eindigde als tweede. John Svensson vocht zich naar plek drie.


Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Gerrie Hoekstra


Simon Knap komt het beste van zijn plek en gaat als eerste de Tarzanbocht in. Achter hem behoudt Vuik zijn tweede positie en snoept Florie de derde plek af van Rogier Jongejans. Jennifer van der Beek, de smaakmaakster van de Pinkerraces, komt erg slecht van haar plek weg en valt ver terug.

Simon Knap spreidt zijn snelheid direct ten toon en loopt langzaam weg. Daarachter komt Jongejans naar voren door achtereenvolgens Michel Florie en Henk Vuik te passeren. De strijd om plek drie is fraai om te zien, met vijf strijdende auto’s. Achter dit vijftal kan Jeroen Mul net niet aanhaken. Vincent van der Valk is leider in de Zetec klasse en rijdt op een negende positie algemeen, voor Rintje Ritsma. De Fries laat zien dat hij zich snel heeft aangepast aan de Formule Ford en tijdens de race blijft hij zichzelf verbeteren.

Jennifer van der Beek maakt veel van haar bij de start verloren terrein goed. Met competitieve tijden sluipt ze de top tien weer binnen. Haar opmars stokt uiteindelijke op een achtste positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet