DTM

DTM: Nieuws in het kort  • Evenals vorig jaar vindt de seizoenspresentatie van de DTM plaats in de binnenstad van Hamburg. Burgemeester Ole von Beust nodigde de DTM wederom uit voor een presentatie. Vorig jaar kwamen er zo'n 20.000 bezoekers op het evenement af. Opnieuw wordt er langs de Alster een parcours uitgezet, waar de DTM-bolides in actie komen.


  • Nog geen nieuws is er omtrent de deelname van Rover. Weliswaar wordt daarover al maanden gespeculeerd, maar een definitieve beslissing is tot nog toe uitgebleven. Naar verluidt hangt een en ander af van de overname van Rover door een Chinees industrieconsortium, die nog niet geheel in kannen en kruiken is.


  • Mercedes-Benz heeft als laatste merk in de DTM zijn volledige rijdersbezetting bekendgemaakt. Mika Häkkinen, Jean Alesi, Bernd Schneider en Gary Paffett komen met nieuwe C-Klasses in actie, die worden ingezet door het HWA-fabrieksteam. Formule 3 Euroseries-kampioen Jamie Green krijgt ook een nieuwe auto en wordt gestationeerd bij het Persson-team. Daar wordt de Canadees Bruno Spengler zijn teamgenoot, maar met een C-Klasse van vorig jaar. Het team Mücke Motorsport tenslotte heeft een C-Klasse van 2004 geleast en zal deze als privéteam inzetten voor Stefan Mücke.


  • Naast de genoemde rijders circuleert ook de naam van Sigfried Ryll als kandidaat voor een privé-C-Klasse. Ryll, een vermogende zakenman uit de voormalige DDR, heeft een aantal Mercedes-dealerbedrijven. Hij kwam in 2002 en 2003 met zijn eigen team uit in de inmiddels ter ziele gegane V8STAR-serie, overigens zonder al teveel succes.


  • Tekst: Albert Landman
    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet