Diversen

Div: Zaterdag unieke autoparade in centrum Zandvoort

Bezoekers van de Jubileumraces van het 60-jarige Circuit Park Zandvoort kunnen zaterdag 31 mei ook buiten het circuitterrein enkele festiviteiten bijwonen. Zo worden zaterdagavond in Zandvoort enkele straten afgesloten voor een heuse parade met diverse raceauto’s. De auto’s vertrekken omstreeks 19.00 uur vanaf Circuit Park Zandvoort en rijden via de Burgemeester van Alphenstraat, de Zeestraat en (in omgekeerde rijrichting van) de Haltestraat naar het centrum van Zandvoort, alwaar bij een groot muziekpodium het jubileum zal worden gevierd.

Tekst: Marc Kok/PR

Formule 1-wagen Jim Clark
Racefans zullen zeker uitkijken naar deze optocht, want niet alleen rijden alle raceauto’s uit het Dutch Power Pack mee, maar ook enkele klassieke Formule 1 en GT auto’s maken deel uit van de optocht. Zo rijdt onder meer een legendarische Lotus 25 Formule 1-wagen, waarmee Jim Clark ooit racete, mee in de parade.

lotus25_jim_clark
De Lotus 25 van Jim Clark. Foto: Wikipedia

Gijs van Lennep
Voormalig topcoureur Gijs van Lennep zal een Porsche 904 besturen. Oude tijden met raceauto’s in Zandvoort zullen dus weer voor even herleven. Na aankomst van de raceauto’s in het centrum, zal in het Zandvoorts Museum de tentoonstelling over 60 jaar Circuit Zandvoort worden geopend. Voor publiek staan alle raceauto’s opgesteld in de Zandvoortse straten en kan het materiaal van dichtbij bekeken worden. Bij het muziekpodium zal de band The Clarks optreden. Het feest duurt tot middernacht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet