Diversen

Formule 3: Renger van der Zande: ‘Zo hard mogelijk langs de muren scheuren’

renger

Renger van der Zande is aangekomen in het Franse Pau, waar dit weekend de derde ronde van het F3 Euroseries-kampioenschap wordt verreden. De Nijmegenaar verkeert in topvorm en is vol vertrouwen dat hij komend weekend goede resultaten kan scoren op het stratencircuit, dat in 2005 voor het laatst op de kalender stond.

Tekst en foto: PR

"Ik heb net een paar ronden over Pau gereden op de simulator en dat ging erg goed", laat Renger weten. "Het was goed om alvast wat ervaring op te kunnen doen op dit circuit, aangezien ik hier nog niet eerder heb gereden. Ik heb misschien een kleine achterstand op de jongens die hier al eens eerder hebben gereden, maar ik heb vorig jaar nog door de straten van Macau geracet en veel gekker dan dat kan het eigenlijk niet worden. Laat maar komen dus!"

Vingers gekruist
"Dinsdag hebben we nog in de regen op een klein circuit in de buurt getest. Ook hier stonden de vangrails erg dicht naast de baan, dus dat was een mooie oefening voor komend weekend. We hebben hard gewerkt aan de balans van de auto voor een stratencircuit en dat ging erg goed. Ik was de snelste van de jongens die er waren. Dat ziet er dus erg positief uit! Verder is het een beetje een kwestie van je vingers gekruist houden, want een stratencircuit is toch altijd een beetje een loterij. Dat hebben we afgelopen weekend wel gezien tijdens de Formule 1-race in Monaco."

Zonder kleerscheuren
"Ik wil het weekend zonder kleerscheuren doorkomen en veel punten pakken, zodat ik kan klimmen in het kampioenschap. De laatste keer dat de F3 Euroseries in Pau waren, won Lewis Hamilton beide races en het zou natuurlijk super zijn als ik hem zou kunnen opvolgen! Ik moet gewoon de muren ontwijken en er zo hard mogelijk langs scheuren!" De eerste training begint vrijdag om 10.30 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet