Formula Ford

Formule Ford: Rintje Ritsma gastrijder tijdens Jubileumraces Zandvoort

rintje_ritsma_ff_2

Rintje Ritsma zal dit weekend tijdens de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort zijn debuut maken in de Formule Ford. De racende schaatser zal de gastrijdersbolide van Geva Racing besturen. Eerder dit seizoen namen Jeroen Bleekemolen (Pasen) en Allard Kalff (Pinksteren) al plaats in de gastauto met het startnummer 1.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus

Rintje Ritsma racet al meerdere jaren in de BMW 130i Cup. Afgelopen dinsdag stapte de Beer uit Lemmer voor het eerst in een Formule Ford. "Rintje heeft mij positief verrast’’, vertelt Geva-teambaas Gert Valkenburg over de testdag. "Rintje deed het wonderbaarlijk goed. Ik denk dat hij ons dit weekend positief zal verbazen.’’

rintje_ritsma_ff_1

Twintig bolides
Gert Valkenburg verwacht een ten opzichte van de Pinksterraces wederom gegroeid startveld. Dit weekend staan er waarschijnlijk twintig Formule Fords op de grid. Volgens de voorlopige startlijst zullen 13 Duratecs en 7 Zetecs de strijd met elkaar aangaan.

Buitenlandse inbreng
Mede door de komst van zes buitenlandse rijders is de groei tot stand gekomen. Naast de reeds bekende Formule Ford-rijder John Svensson en de weer terugkerende Deen Nils Vestergaard, zullen ook Vestergaards landgenoten Jesper Egebart en Sören Mosebo tijdens de Jubileumraces in actie komen. De Brit Rob Howe, met Pinksteren reeds meeracend, is eveneens van de partij. Net als de Luxemburger Claus Froekjaer-Lorendsen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet