Formule 3

Formule 3: Dennis Swart pakt weer veel punten op Nürburgring

dennis_swart_actie

Dennis Swart kan wederom terugkijken op een leerzaam en lonend weekend in de ATS Formel 3 Cup. In het voorprogramma van de 24-uurs race op de Nürburgring verzamelde de 21-jarige coureur van het KFR Team F3 in beide races weer veel punten in de titelstrijd om de Trophy Cup (oudere wagens). Daarnaast bouwde de Amsterdammer in Tsjechische dienst in de twee manches ook voortdurend aan zijn racesnelheid.

Tekst en foto: PR

Door het overvolle programma van de 36ste editie van de ‘ADAC Zurich 24H Rennen’ begon het raceweekend voor Dennis Swart ditmaal al op donderdag. In de korte, 15 minuten durende, vrije training lag het accent vooral op het leren kennen van de baan. Swart bewees een snelle leerling te zijn, door ook in de daaropvolgende kwalificatie zijn beste rondetijd iedere poging aanzienlijk aan te scherpen. Door zich als achttiende te plaatsen voor de eerste race op vrijdag, was Swart tegelijkertijd de op één na snelste rijder in de Trophy Cup, de liga voor rijders met een verouderde en langzamere Dallara F304. Ook in de tweede tijdtraining, die de startopstelling bepaalde voor de afsluitende race op zaterdag, liet Swart zijn tanden zien door zich nogmaals als tweede te kwalificeren.

Races
In de eerste race op vrijdag kende Swart helaas een slechte start door met teveel wielspin van de grid te vertrekken. In de krappe eerste bocht na start/finish herpakte de rijder met startnummer 55 zich echter prima door direct twee posities terug te winnen. De concurrentie in de Trophy Cup bleek ook ditmaal niet mals. In het tweede deel van de 15 ronden tellende race was Swart stevig in gevecht met Shirley van der Lof om de derde plaats onder de Dallara F304´s te bemachtigen, maar gaf zijn landgenote hem geen enkele kans om de laatste podiumplek van haar af te snoepen. Door als 17de algemeen over de streep te komen, werd Swart tegelijkertijd als vierde in de Trophy Cup geklasseerd.

Podium
De tweede race op zaterdagochtend was Swart erop gebrand zich wél naar het felbegeerde podium te rijden. Tijdens deze wedstrijd focuste hij zich er dan ook op om een reeks kwalificatieronden neer te zetten, hetgeen hem de snelste rondetijd binnen de Trophy Cup opleverde. Door als tweede te eindigen scoorde Swart weer veel punten voor dit kampioenschap, waar hij nu de vierde plaats in de tussenstand bezit.

Erg tevreden
Dennis Swart: “Ik kan tevreden terug kijken op een productief weekend. In totaal heb ik dit weekend in de Eifel dertien punten gescoord en ook mijn racesnelheid aanzienlijk aangescherpt. Het is jammer dat ik twee matige starts had, anders had ik zeker zondag als winnaar uit de bus kunnen komen. Volgende week ga ik met het team een dag testen op Hockenheim, als voorbereiding op onze eerstvolgende race daar. Ik ben erop gebrand om dan weer tweemaal veel punten te pakken!”

Uitslag race 1 ADAC Zürich 24h Rennen – Nürburgring 23.05.2008
1. Frédéric Vervisch (BEL), Swiss Racing Team, 15 ronden, 25:07.230
2. Matteo Chinosi (ITA), Ombra Racing, + 0.470s
3. Johnny Cecotto (VEN), HS Technik Motorsport, + 0.985s
17. Dennis Swart (NED), KFR TEAM F3, + 56.975s

Uitslag race 2 ADAC Zürich 24h Rennen – Nürburgring 24.05.2008
1. Matteo Chinosi (ITA), Ombra Racing, 15 ronden, 25:07.480
2. Laurens Vanthoor (BEL), Van Amersfoort Racing, + 8.281s
3. Frédéric Vervisch (BEL), Swiss Racing Team, + 9.379s
19. Dennis Swart (NED), KFR TEAM F3, + 54.536s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet