NASCAR

NASCAR:Kasey Kahne verrassend winnaar Coca Cola 600

De Coca Cola 600 op Lowe’s ,Motor Speedway is voor de NASCAR-fans traditioneel de langste wedstrijd op de kalender en tevens zo’n beetje de tegenhanger van de Indy 500. In het verleden waren er rijders zoals Tony Stewart en Robby Gordon die beide evenementen deelnamen. Maar hiervan was in 2008 geen sprake. Kasey Kahne, die het 52 races zonder overwinning moest stellen werd verrassend winnaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto Toyota Motorsports USA


kasey_kahne_lms
Wederom een goede klassering voor Kyle Busch terwijl Kasey Kahne op weg is
naar de zege.


Kahne verrassend winnaar op Lowe’s Motor Speedway
Lowe’s Motorspeedway schijnt Dodge-coureur Kasey Kahne geluk te brengen. Vorige week won hij de z.g. “All Star”-wedstrijd terwijl hij in oktober 2006 her voor het laatst zegevierde. Aan het einde van de wedstrijd hadden Tony Stewart, Denny Hamlin. Jeff Burton, Dave Blaney en Matt Kenseth de meeste kans om de wedstrijd voor zich op te eisen.

Na de laatste brandstofstops had Tony Stewart met zijn Joe Gibb Racing Toyota een riante leiding van ruim vijf seconden op zijn achtervolgers. Drie ronden voor het einde sloeg het noodlot voor het team van Joe Gibbs Racing keihard toe. Zowel Tony Stewart, die de leiding in handen had, als zijn teamgenoot Denny Hamlin vielen door bandenproblemen naar de start van het veld terug.. Kasey Kahne: “Dale Earnhardt Jr. en Tony Stewart waren fantastisch. Ik had mijzelf al met een tweede plaats tevreden gesteld. Toen ik Tony Stewart langzamer zag worden, dacht ik dat hij zonder brandstof viel. Ik kon mijn ogen niet geloven.” Kyle Busch met de derde JGR-Toyota eindigde ondanks bandenproblemen en problemen met de wisselstroomdynaamo uiteindelijk toch nog als derde.

Jeff Gordon eindigde als vierde, terwijl Dale Earnhardt Jr. als vijfde eindigde. Na Kyle Busch enkele weken geleden, maakte Earnhardt jr. zich ditmaal ook niet bijster populair. Omdat hij tijdens een neutralisatie te snel langs een aantal “rescue-auto’s” had gereden werd hij door NASCAR direct naar de 22e plek teruggezet. Toch vond Dale Jr. om de slotfase weer aansluiting bij de koplopers en leek aanvankelijk een kanshebber om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar toen hij in de 298e ronde de muur schampte, werd hij van achteraan door J.J. Yeley aangetikt. Het reduceerde zijn zegekansen aanzienlijk.

UITSLAG
1. Kasey Kahne Dodge 400 ronden
2. Greg Biffle Ford 400 ronden
3. Kyle Busch Toyota 400 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 400 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 400 ronden
6. Jeff Burton Chevrolet 400 ronden
7. Matt Kenseth Ford 400 ronden
8.Elliott Sadler Dodge 400 ronden
9. Carl Edwards Ford 400 ronden
10.David Reutimann Ford 400 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet