Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Van der Garde tweede in Monaco

Giedo van der Garde heeft zeer goede zaken gedaan in de World Series by Renault. In de straten van Monaco vergrootte hij zijn voorsprong in het kampioenschap met een tweede plek achter de Fransman Charles Pic. De derde podiumpositie was er voor Fairuz Fauzy.

Tekst: Maarten Overdijk

In natte omstandigheden maakte Pic maximaal gebruik van zijn snelste tijd in de kwalificatie. Hij hield Van der Garde van het lijf bij de start en kende voor de rest alleen nog wat problemen na neutralisaties. Van der Garde was echter niet in staat een gaatje te vinden in de nauwe Monegaskische straten. Voor de 18-jarige Pic is het zijn eerste zege in de World Series by Renault. Zijn teamgenoot bij Tech 1, Julien Jousse, bleef de Belg Bertrand Baguette voor en eindigde als vierde.

Giedo van der Garde: Het was een prima weekend waar ik belangrijke punten heb behaald voor het kampioenschap. Ik wou absoluut geen risico's nemen dit weekend. Punten halen was mijn belangrijkste doel."
De concurrenten van Van der Garde in de titelstrijd, Mikhail Aleshin en Marco Bonanomi, finishten beiden buiten de top 5, waarmee de Nederlander zijn koppositie in de tussenstand verstevigde.

Uitslag race - 25 mei 2008 - Monaco
1. Charles Pic (Tech 1) 43m29.295 sec.
2. Giedo van der Garde (P1 Motorsport) + 0.590
3. Fairuz Fauzy (Fortec) + 1.649
4. Julien Jousse (Tech 1) + 2.442
5. Bertrand Baguette (Draco) + 3.155
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet