Formule 2

GP2: Zege voor Mike Conway, prachtig resultaat voor Ho Pin Tung

Het team van Trident Racing heeft tijdens de Sprintwedstrijd in Monaco, die door vele crashes gekenmerkt werd, een uitstekende dubbelzege behaald. De Brit Mike Conway won zijn eerste GP2 wedstrijd, terwijl Ho-Pin Tung op 18.4 seconden als tweede eindigde en Yelmer Buurman als achtste finishte.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto's: PR

Dubbelzege voor Trident Racing in Monaco
De Brit Mike Conway behaalde tijdens de Sprintwedstrijd in Monaco zijn allereerste GP2 zege, terwijl Ho Pin Tung met een tweede plek een uitstekend resultaat behaalde. Conway eindigde gisteren na een aanrijding met de Spanjaard Javier Villa als achtste. Aangezien de startopstelling voor de tweede wedstrijd in omgekeerde volgorde geschiedt, moet dit voor de Brit toch een aardig presentje geweest zijn.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal crashes en safetycarfases. Direct bij de start gingen Pastor Maldonado en Karum Chandhok er beiden af, terwijl elders Christian Bakkerud zichzelf over het achterwiel van Andy Zuber lanceerde. Vervolgens moest de safetycar andermaal in actie komen doordat Alberto Valerio na contact met de vangrail de baan blokkeerde. Giorgio Pantano zorgde in de chicane bij de haven voor de nodige commotie door tegen Marcello Puglisi aan te rijden. Voor Pantano was de wedstrijd met een beschadigde linker voorwielophanging voorbij. Samen met Bruno Senna voert Pantano het klassement in de stand om het kampioenschap aan.

Bruno Senna eindigde als vijfde en kwam met geen mogelijkheid aan Roldan Rodriguez voorbij. De Portugees Alvaro Parente eindigde als derde en behaalde daarmee zijn tweede podiumplaats dit seizoen. Yelmer Buurman deed het uitstekend in de tweede wedstrijd, hij eindigde keurig als achtste voor het team van Arden.

006_800

Ho-Pin Tung stond tevreden op de tweede trede van het rostrum, na gisteren al als zevende waardevolle punten hebben gescoord. Voor zijn Trident-team was het feest helemaal compleet, want Ho-Pin’s teamgenoot Mike Conway pakte de overwinning in de sprint race op zaterdag. Ho-Pin Tung kon de als derde geëindigde Parento makkelijk achter zich houden. ‘Elke aanval die hij inzette, kon ik pareren.’

005_800

‘Mijn start was goed, met misschien iets te veel wheel spin, maar ik lag P2 na de eerste bocht, die als een soort scherprechter fungeert hier. Wij hadden gekozen voor een set up tussen droog en regen in, want er dreigde de hele dag regen. Conway stond op een droge set up en was sneller.’ Door de safety car werd het veld regelmatig weer in elkaar geschoven. Maar Ho-Pin Tung kon zijn positie vasthouden, mede dankzij de perfecte strategie van het team. Een diner in black tie, met Prins Albert van Monaco was maar één van de consequenties van het succes van onze landgenoot.

UITSLAG
1 - Mike Conway - Trident - 30 ronden 45'31"105
2 - Ho Pin Tung - Trident op  18"446 seconden
3 - Alvaro Parente - Super Nova op 18"915 seconden
4 - Roldan Rodriguez - FMSI op 20"898 seconden
5 - Bruno Senna - iSport op  21"298 seconden
6 - Andy Soucek - DPR op  22"256 seconden
7 - Jerome D'Ambrosio op  Dams - 23"188 seconden
8 - Yelmer Buurman - Arden op  23"887 seconden
9 - Diego Nunes - DPR op  33"072 seconden
10 -Romain Grosjean - ART op 33"536 secondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet