Formule 2

GP2: Bruno Senna wint eerste race in Monaco

De Braziliaan Bruno Senna heeft in Monaco de GP2 wedstrijd wonnen. Bijna 15 jaar geleden boekte Oom Ayrton op vrijwel hetzelfde weekend zijn zesde en laatste zege in het Prinsdom

Tekst Willem J. Staat
Foto: GP2 series

bruno_senna

De naam Senna staat weer in de geschiedenisboeken
Doordat Pastor Maldonado slecht uit de startblokken kwam legde de Braziliaan direct bij de start al de basis voor zijn overwinning. De Braziliaan produceerde direct een aantal snelle rondes. In de 19e en 20e ronde maakten beide koplopers hun reguliere stop. Vrijwel tegelijkertijd deden zich een aantal incidenten voor, te beginnen met Buemi en Pantano, die elkaar toucheerden. Buemi verloor zijn achtervleugel, terwijl Pantano spinde en zijn motor af liet slaan. Ook Ho Pin Tung en Romain Grosjean maakten contact met elkaar, waarbij Ho Pin nog zijn weg kon vervolgen en nog als zevende geklasseerd werd. Voor Grosjean was de wedstrijd voorbij.

Door deze incidenten kwamen de koplopers weer dicht bij elkaar en zorgden voor een fantastisch duel, waarbij beide kemphanen ronde na ronde de snelste wedstrijdronde voor zich opeisten. Uiteindelijk ging die naar Pastor Maldonado, die op de finish met 0.6 seconden verschil door de Braziliaan verslagen werd. Mike Conway zag een derde plek in rook opgaan toen hij in de allerlaatste ronde door achterblijver Javier Villa werd aangetikt. Daardoor pakte Senna’s teamgenoot Chandhok eveneens een podiumpositie. Uiteindelijk werd Conway nog als achtste geklasseerd, terwijl Yelmer Buurman als twaalfde eindigde.

003_800

Ho-Pin Tung moest na een teleurstellende kwalificatie vanaf een twintigste startplaats aan de race beginnen. Hij maakte weer eens van zijn fameuze superstarts en reed heel constant zeer snelle ronden. Hij vocht zich een weg naar de 7e plaats op de finish. Dit levert hem 2 punten voor het kampioenschap op en de tweede plek op startgrid van Race 2, morgen. De tweede race heeft een zogenoemde ‘reverse grid’ vanaf de achtste plek. Teamgenoot Mike Conway start vanaf pole position.

UITSLAG
1. Bruno Senna iSports International
2. Pastor Maldonado Piquet Sports
3. Karum Chandhok iSports International
4. Adrian Valles BCN Competition
5.Alvaro Parente Super Nova Racing
6. Roldan Rodriguez Fisichella Motor Sport
7. Ho Pin Tung Trident Racing
8. Mike Conway Trident Racing.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet