Diversen

Div: Bavaria City Racing van grote waarde voor Rotterdam

Sinds de zomer van 2005 is Bavaria City Racing een vast terugkerend onderdeel op de Rotterdamse evenementenkalender. Afgelopen jaar reden voor het derde jaar op rij brullende Formule 1-bolides door de straten van Europa’s grootste havenstad. Wederom wist de organisatie de verwachtingen van het publiek te overtreffen, hetgeen niet onopgemerkt is gebleven bij de jury van de nationale evenementenprijs. Bavaria City Racing is derhalve als grootste Formule 1-evenement in Nederland uitgeroepen tot winnaar “beste stadspromotie evenement”.

Tekst en Foto PR

rotterdam_racing
Komt Robert Doornbos in 2008 met een Indycar naar Rotterdam?


Nationale evenementenprijs
Een evenement als Bavaria City Racing heeft naast haar amusementswaarde een belangrijke waarde voor de stad als geheel. Onderdelen als stadspromotie, toerisme, economische spin-off, integratie en stadsgevoel zijn belangrijke gevolgen van een succesvol georganiseerd evenement. Als reactie hierop hebben verschillende deskundigen uit het vakgebied in 2001 de nationale evenementenprijs in het leven geroepen, als stimulans en erkenning voor de branche. Wegens het overweldigende succes en uitstekende organisatie van Bavaria City Racing is het evenement gekozen tot beste stadspromotie evenement. Rotterdam en Bavaria City Racing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. „Er is een mooi aansprekend, maar ook voor Nederland uniek evenement neergezet met alle bijbehorende vertakkingen”, aldus de jury.

(Inter)nationale exposure
De Formule 1 is één van de meest bekeken sporten ter wereld. Het is uniek dat de Formule 1 weer terug is in Nederland en een stad als Rotterdam decor staat voor deze terugkeer. Ieder jaar genereert organisatie Rotterdam Racing veel nationale, maar zeker ook internationale exposure. „Ons evenement is in vrijwel alle landen van Europa op televisie geweest, maar ook onder andere Discovery Channel (USA), CNN (USA) en CCTV (China) hebben beelden vertoond. Steden in opkomende landen vallen niet voor niets over elkaar heen voor het verkrijgen van de rechten om een Grand Prix te organiseren, Formule 1 is power’’, aldus organisator Robert Heilbron. Naast het scoren van hoge ogen bij het publiek is ook het promoten van Rotterdam als internationale evenementenstad een belangrijke doelstelling van de organisatie.

Bavaria City Racing 2008
Ook dit jaar beloofd Bavaria City Racing een groots spektakel te worden en zullen de bezoekers op zondag 17 augustus opnieuw worden verrast met een overweldigend programma. Toegangskaarten voor Bavaria City Racing 2008 zijn te verkrijgen op www.bavariacityracing.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet