NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous wint incidentrijke race

 strous-race1

Ook in het grote veld met internationale coureurs heeft Junior Strous aangetoond de snelste te zijn. Hoewel snelste misschien niet de juiste bewoording is, want de snelste raceronde kwam verrassend op naam van Recardo Bruins en ook Xavier Maassen reed in de race sneller. Maar de leider in het Nederlands kampioenschap reed van start tot finish op kop en op een mislukte inhaalmanoevre van Xavier Maassen na kwam hij niet echt in gevaar.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

Bij de start weet Junior Strous niet hoe snel hij naar de binnenzijde van de baan moet komen om Ricardo van der Ende achter zich te houden. Van der Ende sluit aan, maar gaat achter Strous de Tarzanbocht in. Carlo van Dam heeft een mindere start en wordt voorbijgestoken door Xavier Maassen.

In de tweede ronde is het over voor Ricardo van der Ende. Hij geraakt op volle snelheid met twee wielen naast de baan, raakt de controle kwijt en de auto komt door de grote snelheid omhoog. Even lijkt hij over de kop te slaan, maar gelukkig komt hij toch op de wielen terug op de grond. Wel raakt hij hard de vangrail en is de race over. De impact is zelfs zo hevig dat Ricardo zijn arm en bovenbeen blesseert. Ook is de auto dermate beschadigd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Van der ende morgen in de tweede race aan de start verschijnt. Ook gezien zijn rondetijd, want de tijd die hij in de eerste ronde reed brengt hem niet verder dan de laatste startplek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet