Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL V6: Molenaar gaat met alle hoofdprijzen naar huis (lang)


Gaatje maken
Crevels zet de aanval namelijk in in de Bocht Zonder Naam, maar dit doet hij aan de verkeerde kant. Zo lukt het Molenaar niet alleen om de aanval af te slaan, maar hij slaagt er ook meteen in om voor zijn teamgenoot een gat te creëren waardoor Van Es Crevels weer kan aanvallen. “Ik kon hem naar buiten duwen en zo kon ik voor Sandor een gat creëren wat hem weer de tweede plaats opleverde.” Het levert Van Es nog bijna meer op dan de tweede stek, want hij zet zijn auto naast die van zijn teamgenoot en samen naderen ze de Nissanbocht. “Toen werd het nog spannend, ja”, aldus Molenaar. “Hij zat dichtbij en ik dacht ‘we zien wel wat er gebeurt’. De race was nog te kort om verstandig te gaan worden, maar gelukkig pakte alles netjes uit.”

Goed kant
De twee duiken samen op de bocht af, maar Molenaar zit aan de goede kant en Van Es kiest eieren voor zijn geld. Ondanks de blessure stort Van Es zich dus nog wel vol in de gevechten. “Ik werd eigenlijk opgezweept door de strijd en de adrenaline. Ik had tijdens de safetycarsituatie zitten rekenen en wist dat het nog hooguit drie of vier rondjes zou zijn. Dan zet ik mijn tanden er in en ga nog even tot het gaatje. Het zal ongetwijfeld niet goed zijn geweest voor mijn schouder, maar we hebben nu weer vijf weken om daarvan bij te komen tot de volgende race is.”

In de clinch
“Toen Donald en Donny samen in de clinch gingen kon ik Donny weer voorbij gaan”, vervolgt Van Es. “Ik was nog dichtbij Donald, maar we hebben vorig jaar al eens samen in de grindbak gestaan, dat leek me in deze fase van het seizoen niet zo’n goed idee.”

”Zo graag derde”
En zo gaan de twee Collé-rijders toch weer samen aan kop en met de finish in zicht betekent dit ook de einduitslag. Hiermee moet de snelste man van de race dus genoegen nemen met de derde stek, maar na plaats vier in race 1 is dit nog altijd beter. “Om op zo’n manier derde te worden vind ik helemaal geen probleem”, reageerde Crevels.

480_donny_podium_6962

“We hadden na race 1 wat dingen aan de auto veranderd en daardoor kon ik het tempo nu wel bijhouden en kon ik de Collé’s ook aanvallen. Ik had Donald bijna te pakken, maar ik zat aan de verkeerde kant en toen kwam van Es weer voorbij. Helaas, maar het was wel een mooie race.”

In de schaduw
Terwijl al het publiek is gefocust op het geweldige gevecht op kop, speelt zich ook daarachter nog het nodige af. Nelson van der Pol moet afhaken bij de drie koplopers en wanneer hij dan ook nog een foutje maakt kan Jacky van der Ende hem voorbij gaan.

480-pol-foutje1_6933

480-pol-foutje2_6935


Van der Ende lijkt op een mooie vierde plaats af te koersen, totdat zijn PS Autosport-bolide het begeeft en Van der Ende gedesillusioneerd moet uitstappen. Dit geeft Van der Pol weer de vierde plaats in handen.

henry_lucht_2191

Uitstekend debuut
Daarachter is er de prima prestatie van Henry Zumbrink. De Light-kampioen heeft zich razendsnel aangepast aan de BRL V6 en rijdt zich uiteindelijk naar de vijfde plaats. In de openingsfase passeerde hij Christiaan Frankenhout, die hem bij de herstart weer terugpakte. Uiteindelijk is het echter Zumbrink die aan het langste eind trekt. “Bij de herstart waren mijn banden niet warm genoeg en daardoor ging ik dwars. Dat kostte me een plaats aan Frankenhout, maar die plaats heb ik later weer teruggepakt. Al met al is dit een goed debuutweekend geweest. Ik moet uiteraard nog veel leren en ben dan ook niet echt tevreden. De auto was niet super en mijn tijden waren ook niet zo heel goed. Er is dus nog wat werk voor de boeg, maar we hebben een redelijke basis gelegd.

480_freebird_6848

Goed debuut
Een eveneens goed debuut was er van Jos Menten, die met de tiende plaats in race 1 nog niet echt tevreden was, maar zich in race 2 uitstekend naar de zesde plaats reed. Hiermee hield hij mannen als Ferdinand Kool, Christiaan Frankenhout, Dick Freebird en Niels Bouwhuis achter zich; toch mannen die al redelijk wat ervaring hebben in de BRL V6.

480_bastiaans_5861

Bastiaans hoopt op Harry
Een minder goed debuut was er van Phil Bastiaans, die in de eerste race de pits in moest omdat zijn velg stuk was en in race twee slechts elfde werd. De ervaren man was dan ook absoluut niet tevreden over zijn eerste raceweekend. “Dit is zoveel anders dan alle andere auto’s waar ik in gereden heb, dat ik al mijn bagage over boord kan gooien en helemaal vanaf nul moet beginnen. Het team is nieuw voor mij en ik voor hen. En het is toch al twee jaar geleden dat ik hier reed, dus dan heb je een flinke achterstand.”

Testen
“Ik hoop dan ook dat het mij wordt gegund om wat te testen”, vervolgt Bastiaans. “In de twintig minuten testen tijdens het raceweekend kun je eigenlijk niets doen, dus ik hoop dat ik een keer ergens een middagje mag testen. Dat is goed voor mij en ook goed voor de klasse, want dan kan ik de strijd aangaan met de koplopers. Zij hebben in de aanloop naar dit jaar ook al drie keer kunnen testen, dus die achterstand moeten wij inhalen. Op deze manier zal het seizoen dan al halverwege zijn en dan is de strijd al gelopen. De team en de auto hebben de potentie en met een keertje testen zit ik zo bij de topvijf. Misschien moeten we Harry dus maar even lief aan gaan kijken.”

480_podium_race2_2260

Uitslag race 2 BRL V6:
1. Donald Molenaar, 11 ronden
2. Sandor van Es, op 0.433
3. Donny Crevels, op 1.027
4. Nelson van der Pol, op 4.255
5. Henry Zumbrink, op 11.791
6. Jos Menten, op 13.784
7. Ferdinand Kool, op 15.111
8. Christiaan Frankenhout, op 15.659
9. Dick Freebird, op 15.805
10. Niels Bouwhuis, op 16.015

Tussenstand BRL V6:
1. Donald Molenaar 42
2. Sandor van Es 35
3. Donny Crevels 29
4. Nelson van der Pol 28
5. Henry Zumbrink 20
6. Christiaan Frankenhout 18
7. Ferdinand Kool 17
8. Jos Menten 16
9. Jacky van der Ende 13
10. Niels Bouwhuis 13
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet