Benelux Racing League

BRL V6: Molenaar gaat met alle hoofdprijzen naar huis (lang)

480_start-race1

De BRL had tijdens de Pinksterraces een seizoensouverture onder stralende zonneschijn. De twee races van de klasse konden geen groter contrast hebben, want terwijl race 1 een saaie optocht was, streden in race 2 drie man de gehele race om de overwinning. Constante factor was echter het team van Collé. Donald Molenaar ging vanaf poleposition met beide overwinningen aan de haal, terwijl Sandor van Es ondanks een slijmbeursontsteking aan de rechterschouder twee keer tweede werd. Nelson van der Pol en Donny Crevels werden derde.

480_crevels_pol_9279

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Boudewijn Pieters, Tim Böhme, Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus

480_zumbrink_portret_0783

Nieuwe gezichten
De opening van het nieuwe seizoen bracht zoals traditioneel weer een aantal nieuwe namen met zich mee. Allereerst was daar natuurlijk Henry Zumbrink, die na zijn titel in de BRL Light een promotie verdiende naar de BRL V6. “Het is heel anders rijden dan een BRL Light, maar echt moeilijk is het niet.

480_drift-henry_6412

Je moet redelijk driftend rijden, maar dat deed ik in de Light eigenlijk ook al; als daar de achterkant weg dreigde te glijden, corrigeerde ik dat door gas bij te geven in plaats van te remmen, dus dat moet ik nu eigenlijk ook gewoon doen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet