Clio Cup

Clio Cup: Landmachtdames strijden voorin het front (lang)

480_sandra_2487

Tijdens de Paasraces liet Sandra van der Sloot al zien dat we dit seizoen rekening met haar moeten houden in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De Pinksterraces leverden vervolgens de eerste podiumplekken op voor Sandra (zege) en haar teamgenote Sheila Verschuur (derde).
Na vier races voert Paul Vahstal de ranglijst aan. Met zijn pole position en zege in de tweede race meldde hij zich nadrukkelijk als titelkandidaat.

480_winaars-race2

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Tim Böhme

24_auto-s_9480

Het startveld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup telde op zaterdag 24 auto’s. Sebastiaan Bleekemolen ontbrak vanwege verplichtingen in de Porsche Supercup. Dat betekende dat hij de eerste race, op zaterdag, moest missen en dat hij maandag in de tweede race vanaf de laatste startpositie zou vertrekken. Michael Bleekemolen was eveneens niet van de partij. Hij kwam gedurende het pinksterweekeinde in actie in de ADAC GT Masters. Samen met Ronald van de Laar bestuurde ‘Bleek’ op het circuit van Oschersleben een Porsche GT3 Cup S.

480_kalff_warm_2469

Allard Kalff nam als gastrijder het stuur van Michael over. De Clio-kampioen van 2005 had daarmee een druk weekeinde, want hij vervulde ook een gastrol in de Formule Ford en in de Toerwagen Diesel Cup. Erik Struijlaart versterkt vanaf de Pinksterraces het startveld.

480_struylaart_6635
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet