Formula Ford

Formule Ford: Dubbelzege Simon Knap, prachtig podium voor Jennifer van der Beek (lang)

480_knap_wint_9088

Simon Knap kan de Pinksterraces van 2008 met hoofdletters aan zijn race-cv toevoegen. Twee keer won de KTG-rijder vanaf poleposition en zette in beide races ook nog eens de snelste rondetijd op de klokken. Vooral zijn zege in race twee was indrukwekkend.

480_jennifer_blij_7139

Minstens zo indrukwekkend was de derde plaats in race twee die Jennifer van der Beek na een aantal fraaie gevechten en uitrem-acties voor zich opeiste. John Svensson legde twee keer beslag op de tweede plaats en bleef daarmee in race één Rogier Jongejans voor. In de Zetec Cup twee nieuwe gezichten op de hoogste trede van het podium. In race één ging de winst naar Arthur van Uitert terwijl in race twee Raymond Surink zich de snelste toonde.


Tekst: Remco Scheeling
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme, Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters


De Formule Ford moest het met Pinksteren doen met vijftien auto’s, tien in de Duratec-klasse en vijf in de Zetec Cup. Nils Vestergaard haakte op het laatste moment af vanwege schoolverplichtingen terwijl Anders Krohn ‘verplichtingen’ had in het Amerikaanse Formule Ford 2000 kampioenschap, waarin de Noor zijn leidende positie moest verdedigen.

480_kalff_blij_9482

De gastenauto werd bemand door Allard Kalff, die de auto bestuurde die Michel Florie met Pasen bij Gert Valkenburg inruilde. Zetec-‘gastrijder’ van de Paasraces René Kouwenberg had verplichtingen in het BRL Light-team van Marijn van Kalmthout.

480_steenhart_5652

Zijn plaats werd ingenomen door Formule Ford Club Holland-bestuurslid Jan Steenhart. Een volledig nieuwe naam was Robert Howe. De Engelsman arriveerde echter op vrijdag zo laat in Zandvoort dat hij niet meer aan de vrije trainingen kon deelnemen.

480_howe_5638

Howe kende Zandvoort alleen van de computerspelen en stond dus in de twintig minuten van de kwalificatie voor de zware taak om niet alleen het circuit te leren kennen maar ook nog de juiste afstelling voor zijn ex Mark Webber 1996 Van Diemen te vinden.

Tien minuten genoeg
Onder de warme omstandigheden was het nog belangrijker om in zo weinig mogelijk ronden een snelle kwalificatietijd op de klokken te brengen. Door de hitte was het beste er bij de banden na een ronde of drie wel vanaf. Het was dan ook niet verwonderlijk dat al vroeg in de kwalificatie de snelle tijden op de klokken verschenen. Uiteindelijk bleek de volgorde na tien minuten beslissend en volledig gelijk aan de einduitslag na twintig minuten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet