Toerwagen Diesel Cup

TDC: Koster en Sanders ongenaakbaar, concurrentie schakelt zichzelf uit

480-tdc2

Marc Koster en Bertus Sanders bleven tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort ongenaakbaar door hun vierde overwinning veilig te stellen. Hierbij werden zij geholpen door concurrenten Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde die in hun inhaalslag bij diverse incidenten betrokken raakten, waardoor ze zichzelf uitschakelden voor de overwinning. Jan-Joris Verheul kroonde zich tot man of the match, door het stuur vanuit leidende positie aan teamgenoot Harry Zomer over te geven. Hij bracht de auto als tweede over de finish, voor Cor Euser die de race alleen reed en deze als derde besloot.


Tekst: PR

Waar equipes Zwart/Uljee (BMW) en Morien/Duivenvoorde (Volkswagen) problemen kenden, leek de weg vrij voor Bertus Sanders en Marc Koster om hun vierde race op rij te winnen. Maar het raceduo kreeg tegenstand vanuit onverwachte hoek. Jan-Joris Verheul, die eenmalig inviel voor Maurice Otjens, haalde Marc Koster in en zorgde dat na de rijderwissel teamgenoot Harry Zomer vanuit leidende positie de wedstrijd kon vervolgen. “We gokten erop dat we voor de tweede tot vierde plek zouden gaan,” vertelde Zomer. “Dat is prima gelukt, met dank aan Jan-Joris, die zolang mogelijk doorgereden heeft. Ondanks dat ik Bertus niet achter me wist te houden, kon ik wel bij hem aanhaken. Daarna werd het in de slotfase nog even spannend toen Cor Euser dichterbij kwam.”

Maar Euser had het te druk Ferry Duivenvoorde van het lijf te houden in het gevecht om de laatste podiumplek, waardoor Zomer en Verheul de tweede plaats zeker stelden. Ondertussen was de strijd in de allerlaatste ronde tussen Euser en Duivenvoorde dusdanig opgelaaid, dat Duivenvoorde een tikje uitdeelde en in de laatste bocht zijn Volkswagen Golf voorbij de Renova Euser BMW wist te zetten. Voor dit incident kregen Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde echter een tijdstraf van tien seconden opgelegd, waardoor zij tot de zesde positie in de einduitslag terugvielen.

“Marc had goed voorwerk gedaan in de race. Na zijn mooie gevecht met Jan-Joris, hoefde ik hem alleen nog maar even in te koppen,” vertelde Sanders. “Doordat Morien/Duivenvoorde en Uljee en Zwart terugvielen, hoefden wij geen risico’s meer te nemen en dat maakte het gemakkelijk om op safe de race uit te rijden. Ik heb nog wel even gepusht om de snelste raceronde te noteren, zodat we dat punt ook binnen hebben!”

De volgende wedstrijden in de Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Jubileumraces 30 mei en 1 juni a.s. op Circuit Park Zandvoort.

480_tdc-1

Uitslag Toerwagen Diesel Cup Race 2
1. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, 28 ronden in 1 uur 01 min 27,027 (117,749 km/u)
2. Equipe Verheul/Zomer, BMW 120d, op 19,969 seconden
3. Cor Euser, BMW 120d, op 25,287 seconden.

Stand na vier races
1. Eq. Koster/Sanders 85 punten
2. Eq. Sanders/Wildschut 50 punten
3. Eq. Zwart/Uljee 48 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet