VLN

Div: Duncan Huisman opnieuw in BMW-fabrieksteam

Duncan Huisman neemt dit jaar opnieuw met het BMW-fabrieksteam deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Dat maakte de Beierse fabrikant vandaag bekend.

Vorig jaar behaalde BMW met de M3 GTR een dubbelzege in het evenement in de Eifel. Daarbij versloeg men onder andere de DTM-fabrieksteams van Opel en Audi. Dit jaar was er lange tijd onzekerheid over de deelname van BMW, mede omdat de beide andere merken niet van start zullen gaan. Uiteindelijk kwam toch het groene licht voor de Schnitzer-renstal onder leiding van Charly Lamm. Verwacht wordt, dat dit het laatste optreden van de BMW M3 GTR wordt.

Naast Duncan Huisman maken ook Pedro Lamy, Hans-Joachim Stuck, Boris Said, Dirk en Jörg Müller en de regerend Europees toerwagenkampioen, Andy Priaulx, deel uit van het team. Priaulx, die als beloning voor zijn EK-titel met BMW onlangs mocht testen met de BMW-Williams-Formule 1-bolide, maakt zijn debuut op de Nordschleife.

De 24-uursrace op de Nürburgring is dit jaar extreem vroeg in verband met allerlei kalenderperikelen. Het evenement, dat vorig jaar zo'n 200.000 bezoekers trok, staat ditmaal voor 7 en 8 mei op het programma.

Tekst: René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet