Diversen

Div: Racing 4 Asia groot succes

Half autosport-Nederland was zaterdag 22 januari op de kartbaan bij Silverstone Indoorkarting in Zwanenburg aanwezig. Reden was de benefietrace voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië, Racing 4 Asia, die beschouwd kan worden als groot succes.

 Karting 4 Asia


Met in totaal 32 aangemelde teams zijn twee races verreden, waarvan het inschrijfgeld naar Giro 555 gaat. Daarnaast heeft een aantal bedrijven hun steun verleend door middel van sponsoring of technische hulp bij het concreet maken van de plannen. Initiatiefnemer Daniël Devente: “Het idee was in eerste instantie om met de jongens van het kartkampioenschap één race te doen en het inschrijfgeld te storten, maar er is zoveel bij gekomen. Nu staan we hier met spandoeken, merchandising, Jack Plooij als commentator, bekende coureurs en de pers. Dit is helemaal uit de hand gelopen, maar wel geweldig!”

Met medewerking van Robin Gehrels en Daniël Rommens werd het deelnemersveld aangevuld met een groot aantal bekende en rap groeiende namen uit de nationale autosport. Eén naam op de lijst viel echter extra op. Ali B, die het weekend ervoor nog de popprijs won, reed tijdens Racing 4 Asia mee. Even stoer als altijd stapte de rapper in zijn kart, maar net zo vermoeid en gehavend als alle andere ‘gewone’ rijders stapte hij uit. “Ik ben in mijn eer geschaad. Dit ging slecht en ik moet weer gaan trainen,” aldus B, die naast zijn muzikale capaciteiten een leuk rondje kan rijden in de karts.

Silverstone Indoorkarting faciliteerde Racing 4 Asia op zeer professionele wijze. Zowel op technisch gebied als op organisatorisch niveau. “Zonder de hulp van deze professionals zou het niks geworden zijn. Wij hebben als organisatie de vrijheid gekregen om onze ideeën te verwezenlijken en daar waar hulp nodig was hebben we die gekregen,” zegt Devente breed grijnzend.

De winnaars van de twee races waren respectievelijk ‘www.auto-sport.nu’ en ‘Baroc Racing’. Beide teams hadden een schat aan ervaring meerijden, die zich heeft uitbetaald in twee glanzende overwinningen. Meedoen was echter belangrijker dan winnen op de benefietdag, en onder dat motto reedt het totaal van 32 teams twee nette races met respect voor elkaar op de baan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet