Formula Ford

Formule Ford: Sterke race levert Simon Knap overwinning op

480_knap_6346

Simon Knap heeft de eerste Formule Ford-wedstrijd van de Pinksterraces op zijn naam geschreven. Vanaf pole position pakte de KTG-rijder de kop, maar een crash in de Tarzanbocht leverde een safetycarperiode op. Bij de herstart verraste John Svensson de leider maar nog in dezelfde ronde herstelde Knap de oorspronkelijke volgorde en reed naar een afgetekende overwinning. Achter Svensson legde Rogier Jongejans beslag op de derde plaats maar moest daarvoor wel een zeer sterk rijdende Jennifer van der Beek van zich afhouden. In de Zetec Cup pakte Arthur van Uitert in zijn tweede raceweekend zijn eerste overwinning, voor Raymond Surink en Jan Steenhart.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

480_ford_crash_9102

Simon Knap komt vanaf poleposition goed weg en blijft door de binnenwaartse lijn aan te houden aan kop. Allard Kalff wordt aan de buitenkant bijna het zand in geduwd maar weet nog net via de buitenkant op de baan te blijven. Dat kan niet worden gezegd van een aantal mensen in het middenveld. Door het stof is niet precies duidelijk wie wie raakt maar Henk Vuik schiet aan de buitenkant de grindbak in terwijl Liroy Stuart met een paar kromme wielophangingen blijft staan en ook Robert Howe schade oploopt. Sneu voor de Zetec-rijder want Howe is helemaal uit Engeland overgekomen en ziet zijn race na een paar honderd meter al eindigen.

480_howe_neus_6273

Omdat er ook nog de nodige olie op de baan achterblijft en Stuarts kromme auto moeilijk te verwijderen is stuurt de wedstrijdleiding de safetycar de baan in. Een ander slachtoffer blijkt Michel Florie te zijn die achteraan zijn weg heeft moeten vervolgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet