Formule 3

ATS Formule 3: Cecotto wint race 2 in Oschersleben

De tweede wedstrijd van de ATS Formule 3 in Oschersleben is gewonnen door Johnny Cecotto. Aanvankelijk leek Frédéric Vervisch op weg naar een overwinning, maar de Belg zag in de voorlaatste ronde de 20-jarige Cecotto langszij komen.

Tekst: Sander Dorsman

Direct na de start was het dringen in de eerste bocht. Saavedra kwam met moeite weg vanaf de pole position, waardoor Laurens Vanthoor doorschoof naar de eerste plek. De Belg kon zijn positie niet lang handhaven, want al snel werd hij aangetikt door Tweraser. Vanthoor kon zijn wedstrijd wel vervolgen, maar zag een goede klassering in rook opgaan. Vervisch leek optimaal te profiteren en ging de hele wedstrijd aan de leiding. Totdat Johnny Cecotto hem tegen het einde van de race voorbij kwam en zo de volle winst greep.

De overwinning in de ATS Formule 3 Trophy ging naar Dennis Swart. Swart had een prima start en wist zich in de loop van de wedstrijd goed naar voren te vechten. Uiteindelijk claimde hij de overwinning in de Trophy klasse en kwam op een goede negende positie in het algemeen klassement over de finish.

In de tussenstand van het kampioenschap gaat Chinosi aan de leiding met 24 punten, gevolgd door Tweraser (21 punten) en Saavedra (19 punten). Over twee weken komt de ATS Formule 3 wederom in actie en wel op de Nürburgring.

Uitslag race 2 - ATS Formule 3
Oschersleben - zondag 11 mei

1. Johnny Cecotto, 18 ronden in 25:43.041
2. Frédéric Vervisch, op 2.232
3. Matteo Chinosi, op 2.732
4. Rafael Suzuki, op 4.906
5. Federico Leo, op 15.093
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet