V8 Supercars

V8 Supercars: Superprestatie van FPR-coureur Mark Winterbottom in Perth

Ford Performance Racing-coureur Mark Winterbottom heeft in Perth een uitstekende prestatie geleverd. De 27-jarige rijder uit Melbourne wist sensationeel alle drie wedstrijden op zijn naam te schrijven. Ook wordt er sensationeel over de toekomst van voormalig Jaguar F1-testcoureur James Courtney gespeculeerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Ford Motorsport Australia

james_courtney
James Courtney zou een bod van Holden hebben om Mark Skaife te vervangen

James Courtney naar Holden?
Of James Courtney in de toekomst bij Ford blijft moet worden afgewacht. De 41-jarige Mark Skaife die het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap maar liefst vijf keer op zijn naam schreef, maar nimmer in de voetsporen van de legendarische Peter Brock kon treden overweegt aan het eind van dit seizoen te stoppen. James Courtney kon het niet ontkennen en erkende inderdaad door Holden te zijn benaderd .Voorlopig heeft de oud Jaguar-testcoureur nog geen beslissing genomen, maar wie bij het Toll Holden Racing Team(HRT)de plaats van Skaife inneemt, wordt wel het autosportgezicht van Australië. Een aanbod dat je moeilijk kunt weigeren. Skaife die in Perth crashte ontkende enkele uren geleden dat hij gaat stoppen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hattrick voor Mark Winterbottom in Perth
FPR-coureur Mark Winterbottom wist alle drie wedstrijden in Perth op zijn naam te schrijven. Marcos Ambrose zegevierde met een Ford Falcon voor het laatst in 2003. Daarna waren de Holdens oppermachtig. Winterbottom behaalde het maximum van 300 kampioenschapspunten en bezet daarmee in het kampioenschap de derde plaats achter de Holden-coureurs Garth Tander en Rick Kelly. Mark Winterbottom: “Ik geloof niet dat ik ooit in zo’n goede auto heb gezeten. Die auto was gewoonweg fantastisch, evenals de races. Wij wilden het proberen en wij kwamen, zagen en overwonnen. Fantastisch gewoon. In het verleden is Perth toch altijd het terrein van Holden geweest.”

6-richards-srd04-1175.jpg-
Spectaculaire toerwagenactie van Steven Richards. Het toerwagenracen zoals we
het graag willen zien toch?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet