Porsche Cups

Porsche Supercup: Jaap van Lagen stunt met zege, Jeroen Bleekemolen valt uit (update)

2008jvlpscistan004

Jaap van Lagen wilde graag eens op het podium komen van de Porsche Supercup komen. Dat is vandaag meer dan gelukt. De snelle man uit Wekerom veroverde in Istanbul zijn eerste zege in de prestigieuze merkencup. Gastrijder Mike Verschuur zette in pas zijn tweede Porsche Supercup-race ook een fraai resultaat neer. Hij eindigde als 8ste. Patrick Huisman (9de) en Sebastiaan Bleekemolen (10de) eindigden ook in de toptien, terwijl Paul van Splunteren (14de) en Simon Frederiks (15de) eveneens in de punten finishten. Jeroen Bleekemolen, die de race als klassementsleider startte, had de pech dat hij door de spinnende wagen van René Rast uit de wedstrijd werd getikt.

Tekst: Marc Kok

2008jvlpscistan005

Bij de start van de race is Jaap van Lagen super weg. Hij passeert direct zijn op pole staande ploegmaat Chris Mamerow. De Nederlander pakt de kop voor Jan Seyffarth en de zwak gestarte Mamerow. Ook Jeroen Bleekemolen is goed weg en gaat al snel van startpositie 7 naar plek 5.

Botswerk
In de eerste ronde is er flink contact tussen de auto’s en wat spinnetjes. Een van alle kanten in de rondte getikte Nicolas Armindo en Pedro Petiz houden het amper een ronde vol en vallen direct uit. Het zou een voorbode zijn van veel botswerk.

Jeroen versus Faulkner
In de derde ronde wordt Jeroen Bleekemolen door Damien Faulkner aangepakt. "Ik zette mijn wagen twee keer naast Damien Faulkner en bij de tweede keer duwt hij me er gewoon af. Dat was niet echt zoals het hoort. Als Faulkner dat niet doet, dan had ik echt naar het podium kunnen rijden. Nu verloor ik een paar plekken door die tik.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet