Formule 3

ATS Formule 3: Vanthoor scoort podiumpositie voor Van Amersfoort Racing

Na een lastige seizoensopener twee weken geleden in Hockenheim, heeft Laurens Vanthoor sportieve revanche genomen voor Van Amersfoort Racing door een mooie podiumplaats op het circuit van Oschersleben te veroveren.

Tekst: Sander Dorsman

Dit weekend is de ATS Formule 3 neergestreken op het circuit van Oschersleben tijdens de ADAC Westfalen-Pokal-Rennen. Aldaar worden de derde en vierde wedstrijd van het seizoen verreden.

Komende vanaf de tweede startpositie wist Gerhard Tweraser al snel de leiding in de eerste wedstrijd over te nemen. Laurens Vanthoor kon de Oostenrijker goed volgen, waardoor poleman Sebastian Saavedra naar de derde positie werd teruggedrongen. Er ontstond een mooi gevecht tussen Vanthoor en Saavedra om de tweede positie. Laatstgenoemde voerde de druk flink op bij Vanthoor, maar de rijder van Van Amersfoort Racing verdedigde zijn positie met verve.

Door het felle gevecht achter hem kon Tweraser zijn voorsprong gestaag uitbouwen. De Oostenrijker greep de overwinning na 18 ronden dan ook met een ruime marge. Laurens Vanthoor deed motorleverancier Volkswagen een groot plezier door deze thuisrace voor hen als tweede te finishen.

Shirley van der Lof deed eveneens goede zaken in Oschersleben. In de ATS Formule 3 Trophy werd Van de Lof tweede, net achter Marco Oberhauser.

Uitslag race 1 - ATS Formule 3
Oschersleben - zaterdag 10 mei
1. Gerhard Tweraser, 18 ronden in 25:17.820
2. Laurens Vanthoor, op 6.994
3. Sebastian Saavedra, op 7.730
4. Kevin Mirocha, op 13.971
5. Frédéric Vervisch, op 15.244
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet