Formula Ford

Formule Ford: KTG-duo Simon Knap en Vincent van der Valk op Pinkster-pole

480_knap_5677

Het KTG Team had zijn huiswerk de afgelopen weken duidelijk het beste gedaan. In de Duratec-klasse bewees Simon Knap dat zijn uitstekende tijden uit de vrije trainingen geen toeval waren en eiste met 1:45.326 seconden de snelste tijd voor zich op, op slechts 0,05 seconden gevolgd door zijn voormalig teamgenoot Rogier Jongejans, de rappe Belg John Svensson en de enige maar wel erg snelle dame in het veld Jennifer van der Beek. Met een onderling verschil van slechts 0,6 seconden tussen de topvijf belooft het Pinkstermaandag een spannende strijd te worden. In de Zetec Cup was KTG-rijder Vincent van der Valk een klasse apart en nestelde zich op de eerste plaats, voor Arthur van Uitert.

Tekst: Remco Scheelings

In de eerste ronden van de kwalificatie ging het er bij de Formule Fords meteen snel aan toe. Uiteindelijk bleek de volgorde die na tien minuten op het scorebord stond dezelfde als bij het einde na twintig minuten. Afwisselend waren het Simon Knap en Rogier Jongejans die de snelste tijd voor zich opeisten waarbij na een kleine tien minuten Knap zich met 1.45.326 seconden de snelste toonde.

480_jennifer_5658

Op een derde plaats John Svensson terwijl de enige dame in het veld Jennifer van der Beek zich op een keurige vierde plaats nestelde. Michel Florie deed het beter dan hijzelf na een matige vrije training had vermoed en legde beslag op de vijfde plaats. Op een wat tegenvallende zevende positie bleef Henk Vuik jr. steken. De routinier moest Duratec-eerstejaars Jan Paul van Dongen voor zich dulden. Nog minder verging het de Stuart-teamgenoten Liroy Stuart (achtste) en Jeroen Mul (tiende) die daarbij gastrijder Allard Kalff in de sandwich hadden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet