Porsche Cups

Porsche Supercup: Mamerow op pole, Jaap van Lagen start op P2 in Istanbul

Jaap van Lagen heeft vandaag tijdens de kwalificatie van de Porsche Supercup laten zien dat zijn snelle vrije training van gisteren geen toeval was. Op het circuit van Istanbul hoefde de Nederlander alleen ploegmaat Chris Mamerow voor te laten.

Tekst: Marc Kok/PR

Met een snelste ronde van 1.57,354 gaf Van Lagen een kwart tel toe op de poleman. Achter de man uit Wekerom was het dringen geblazen. Jan Seyffarth, de grote concurrent van klassementsleider Jeroen Bleekemolen, start na een 1.57,400 morgen vanaf P3. Bleekemolen zelf zal niet tevreden zijn met zijn 7de kwalificatietijd, hoewel hij met zijn 1.57,424 minimaal toegaf op de mannen voor hem.

Overige Nederlanders
Niieuwkomer Mike Verschuur kwam tot een nette 15de tijd (1.58,016), terwijl PSC-rookie Tim Buijs het ook niet slecht deed op P16 (1.58,034). Patrick Huisman (21ste, 1.58,354), Sebastiaan Bleekemolen (22ste, 1.58,399), Paul van Splunteren (25ste, 1.58,966) en Simon Frederiks (26ste, 1.59,673) zaten in de achterhoede. Er doen in Turkije in totaal 26 piloten mee.

 

Jaap van Lagen: “Ik ben natuurlijk supertevreden met de tweede plaats op de grid! Ik moest direct in mijn eerste ronde mijn tijd neerzetten en dat is gelukt. Het had nog sneller gekund maar toen ik mijn verremde verloor ik drie tienden. Met mijn tweede set lag ik eveneens goed op koers totdat ik spinde. Ik ben gelijk maar naar binnen gegaan en de sessie afgewacht. Mijn tijd bleek goed genoeg voor de tweede plaats. Eerste en tweede op de grid is een superresultaat voor het team. De wagen ligt bijzonder goed en ik heb mijn banden goed kunnen sparen voor de race van morgen. Chris en ik gaan proberen om een - één twee- voor het team binnen te slepen!”

jaapvanlagen1


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet