Clio Cup

Clio Cup: Phil Bastiaans wederom op pole

Net zo snel als de regen kwam is hij ook weer vertrokken. De tijden in de Clio Cup hadden er in elk geval niet onder te lijden, want Phil Bastiaans reed net als bij de Pinksterraces de snelste tijd. En was ook nog eens 1.3 sec sneller dan bij zijn vorige pole.

 Phil art


De zon breekt zelfs door en even lijkt het alsof de Marlboro Masters toch in augustus plaatsvinden. Slechts de temperatuur geeft aan dat het pas begin juni is.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra

Leider in het kampioenschap Allard Kalff zal een flinke inhaalrace moeten rijden om zijn leidende positie te verdedigen, want hij kwam niet verder dan een zesde plaats. Dillon Koster, die zijn eerste zege in de Clio Cup pakte bij de Paasraces en bij de Pinksterraces uitviel, kon wel redelijk in het spoor blijven bij Phil Bastiaans.

Ook voor Oscar Middeldorp zal het niet meevallen om zijn podiumplaats van de Pinksterraces te herhalen. Hij start vanaf een tiende plek. Mike Verschuur, leider in het Junior kampioenschap, is wederom de snelste junior op een zevende plaats overall.

Na de training blijken diverse rijders hun snelste ronde onder geel te hebben gereden, zodat deze tijd hen werd afgenomen. Onder hen Phil Bastiaans, Dillon Koster en Allard Kalff, zodat de uitslag van de training enigzins door elkaar werd gehusseld.

Kwalificatietraining Dunlop SportMaxx Clio Cup,
Marlboro Masters, Circuit Park Zandvoort, vrijdag 10 juni 2005

1. Phil Bastiaans, 1.57.044
2. Bertus Sanders, op 0.135
3. Dillon Koster, op 0.169
4. Marc Koster, op 0.208
5. Berend Gesman, op 0.405
6. Allard Kalff, op 0.447
7. Mike Verschuur, op 0.665
8. Mario Bik, op 0.857
9. Marco Bikkers, op 0.868
10. Oscar Middeldorp, op 0.882
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet