NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous op pole, regen onderbreekt training

Reden de Porsches nog onder ideale omstandigheden, de Formule Renaults moesten na enkele snelle ronden toezien hoe regen een voortijdig einde aan de training maakte. Junior Strous was voor de derde keer op rij op Zandvoort de snelste in de kwalificatie.

 strous


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Gerrie Hoekstra

Achter Strous werd er echter druk van plaats gewisseld. Carlo van Dam, Ricardo van der Ende en Xavier Maassen, alledrie deden zij een gooi naar de pole position. Echter zonder succes, want ook Junior bleef zijn tijd verbeteren. Op het moment dat Van der Ende Junior tot op 0.09 sec. is genaderd is pluvius de scherprechter; alle coureurs zoeken direct de pitstraat op.
De tijd van Strous blijkt echter onder geel te zijn gereden, maar ook de tweede tijd van Strous is de beste en dus veranderen alleen de onderlinge verschillen.

Hoewel er nog bijna een kwartier tijd over is betekent het voor de meeste coureurs meteen het einde van de training. Alleen enkele van de buitenlandse gastrijders, en dat zijn er veel bij deze Marlboro Masters, want er verschenen maar liefst 25 Formule Renaults op de baan, komen nog even naar buiten om de baan onder natte omstandigheden mee te maken. Uiteraard wordt er geen enkele tijd meer verbeterd.

Onder de gastrijders ook enkele oude bekenden: Xavier Maassen en Yelmer Buurman, voormalig teamgenoten en nu deelnemers aan resp. het Europees en Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap. Beide weten zich in de top 10 te kwalificeren, Xavier op een vierde en Yelmer op een negende plek. Overigens is de tot 10 op twee na ingenomen door de Nederlandse coureurs, wat maar weer aantoont dat Circuit Park Zandvoort een moeilijk circuit is dat je niet binnen enkele rondjes onder de knie hebt. Zelfs Patrick Hogan, bij de Pinksterraces nog op het podium, kwam niet verder dan een elfde tijd.

Kwalificatietraining Formule Renault 2.0,
Marlboro Masters, Circuit Park Zandvoort, vrijdag 10 juni 2005

1. Junior Strous, 1.37.470
2. Ricardo van der Ende, op 0.051
3. Carlo van Dam, op 0.121
4. Xavier Maassen, op 0.220
5. Yann Clairay, op 0.259
6. Bas Lammers, op 0.356
7. Renger van der Zande, op 0.411
8. Recardo Bruins, op 0.653
9. Yelmer Buurman, op 0.719
10. Tom Kimber-Smith, op 0.927
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet