EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Gemengde gevoelens Bernhard ten Brinke op Spa

bernhard_t_brinke_spa_1

Met gemengde gevoelens verliet Bernhard ten Brinke het circuit van Spa-Francorchamps, waar afgelopen weekend de seizoensopener van de 2008 Eurocup Mégane Trophy op het programma stond. Na een ijzersterke kwalificatiesessie waarin de Nederlander tweemaal van de derde plaats vertrok, waren de resultaten uiteindelijk teleurstellend.

Tekst en foto’s: PR

In de eerste race eindigde de inwoner uit Zeddam als zevende, terwijl een klapband in de afsluitende manche een abrupt einde maakte aan zijn weekend. Na twee verreden races staat de rijder met startnummer 7 op de negende plaats met vier kampioenschappunten.

Vrije trainingen
Op vrijdag stonden twee vrije trainingen van ieder een uur op het programma. Ten Brinke, die voor het vierde jaar aan het spectaculaire Europese toerwagenkampioenschap begon, zat meteen in het juiste ritme. Samen met de andere topfavorieten Fabrice Walfish (Oregon Team) en Michaël Rossi (TDS Racing) was de ondernemer in de eerste 35 minuten continu in de topdrie terug te vinden. Tegen het einde van de sessie ging hij met nieuwe banden naar buiten, maar kwam niet aan de snelle tijden. Hij moest genoegen nemen met de achtste positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet