A1GP

A1GP: Groot-Brittannië en India zegevieren in laatste raceweekend

Tijdens het laatste raceweekend van de A1 Grand Prix seizoen 2007/2008 hebben Groot-Brittannië en India beiden een overwinning behaald. Robbie Kerr won de sprintrace zonder veel te hoeven doen. Ook in de hoofdrace maakte hij aanspraak op de zege, maar India greep uiteindelijk bij de laatste pitstops de leiding, om die vervolgens niet meer af te geven. Team Nederland eindigde het teleurstellende seizoen met een redelijk resultaat; na de negende plaats in de hoofdrace eindigde Bleekemolen als zesde in de hoofdrace.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: PR


Sprintracepolonaise
De start van de sprintrace verloopt voorspoedig en iedereen komt ongeschonden door de eerste snelle bochten. Jeroen Bleekemolen kent een goede start en rukt op naar plaats negen. Achter Nieuw-Zeeland en voor Frankrijk weet de Nederlander vervolgens mee te komen, maar inhalen op Brands Hatch is een hele uitdaging.

480_gb_tweede

Dit geldt uiteraard ook voor de mensen op kop. De Brit Robbie Kerr weet niet echt weg te komen bij zijn achtervolgers, maar hij kent de fijne kneepjes van het circuit en weet zo gemakkelijk USA en Ierland achter zich te houden. Op plaats vier zit Zwitserland op rozen; de zevende plaats zou immers al voldoende zijn voor de titel. Zonder dat er in de voorhoede überhaupt maar wordt ingehaald valt alweer de finishvlag en mag Groot-Brittannië een klein thuisfeestje gaan vieren. Zwitserland mag een groter feest gaan vieren, want zij grijpen de titel.

Uitslag sprintrace
1. Groot-Brittannië, 15 ronden
2. USA, op 1.126
3. Ierland, op 2.186
4. Zwitserland, op 4.125
5. India, op 4.467
6. Portugal, op 5.397
7. Zuid-Afrika, op 6.114
8. Nieuw-Zeeland, op 8.385
9. Nederland, op 9.825
10. Frankrijk, op 10.878
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet