Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Overwinning voor Paul Meijer en MP Motorsport in race 2!

De tweede race van de Eurocup Formule Renault 2.0 op Spa Francorchamps was er een met een geel tintje. Paul Meijer had zich in zijn knalgele bolide van het Nederlandse team MP Motorsport op een negende positie gekwalificeerd maar verraste vriend en vijand door zich binnen twee ronden naar de leidende positie te vechten.

c63d7027

Bij de start van de race was poleman Valtteri Bottas te enthousiast en maakte een valse start. Achter hem was het in de eerste ronde een complete chaos, waarbij de onderdelen letterlijk door de lucht vlogen. Paul Meijer hield zijn hoofd echter koel en stoomde letterlijk naar voren, waarbij hij auto na auto wist te passeren. In de tweede ronde had Meijer zich al opgewerkt naar de tweede positie en zette de druk er bij Cesar Ramos vol op.

Het duurde niet lang voordat Ramos bezweek en Paul Meijer de leiding overnam. Vanwege de vele gestrande auto’s die naast de baan stonden, besloot de wedstrijdleiding om de safety car in te zetten. Na twee ronden doofden de lichten van de safety car. Meijer was wakker en sloeg bij het uitkomen van de bus-stop chicane meteen een flink gat naar zijn achtervolgers.

gp2s5361
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet