Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Baguette boekt thuisoverwinning

Bertrand Baguette heeft de eerste race van de World Series Formule Renault 3.5 op Spa Francorchamps op zijn naam geschreven. De rijder van Draco Racing International was op zijn thuiscircuit al zijn tegenstanders te snel af en boekte met een voorsprong van ruim 2,5 seconde een klinkende overwinning.

Tekst: Sander Dorman / PR
Foto: Frits van Eldik en Justin van Densen

dsc_0455

De eerste wedstrijd op Spa Francorchamps was een ware veldslag. De vele prachtige gevechten op de baan eisten de nodige slachtoffers, waardoor er uiteindelijk maar 16 auto’s over de finish kwamen.

Meteen na de start was het al raak in de La Source bocht. Wickens, Carbone en Garcia kwamen met elkaar in aanraking. De race van Garcia was meteen ten einde, terwijl Wickens en Carbone veroordeeld waren tot een inhaalrace.

Giedo van der Garde was liggend op de derde positie volop in gevecht met Julien Jousse. Bij een poging om Jousse in de
11e ronde te passeren kwamen beide rijders hard met elkaar in aanraking en moesten de strijd staken in de Blanchimont bocht. Achter Duran was het nu Bertrand Baguette op de tweede plaats, met Moreau op de derde stek.

Na een korte safety car situatie ontstond er een boeiend gevecht om de leiding. Duran had handen en voeten nodig om Baguette van zich af te houden. Maar in de bus-stop chicane profiteerde Baguette optimaal van zijn circuit kennis, greep de leiding en greep zo de overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet