DTM

DTM: Timo Scheider voor de derde keer achtereen op pole

dtm_mugello_scheider_quali_480
Derde race, derde pole: Timo Scheider in Mugello

Timo Scheider is op het moment gewoon niet te stoppen. In de derde kwalificatie van het seizoen pakte hij voor de derde maal op rij de pole-position. In de kwalificatie in Mugello was de Audi-coureur met 1.43,079 seconden niet minder dan 0,322 seconden sneller dan de concurrentie. Jamie Green zorgde ervoor dat er voor het eerst dit seizoen een keer een Mercedes op de eerste startrij staat, de Brit kwalificeerde zich als tweede voor de beide Audi-coureurs Kristensen en Ekström. Christijan Albers strandde in de eerste heat, hetgeen volgens hem vooral te wijten was aan het feit dat Mathias Lauda hem in de weg reed.

Tekst: René de Boer
Foto's: Jürgen Tap/ITR e.V.


Tom Kristensen was de snelste in de eerste heat met een rondetijd van 1.43,569 voor de Mercedes van Jamie Green en dan vijf Audi-rijders: Scheider, Winkelhock, Prémat, Jarvis, Tomczyk en Ekström. Voor Christijan Albers was de kwalificatie al na de eerste sessie beëindigd, nadat Ralf Schumacher zich wist te verbeteren van de 16e naar de 13e plaats en daarmee Albers uit de top-14 duwde. Onze landgenoot reed vijf ronden, maar kwam daarmee helaas niet verder, een lot dat hij deelde met Paffett, Lauda, Legge en Stoddart. Paffett raakte in de slotfase eenmaal van de baan.

dtm_mugello_albers_480
Albers was duidelijk niet blij nadat Lauda hem ophield

"Ik zat er maar twee tienden van af"
Albers zag Mathias Lauda als de oorzaak van het feit dat hij niet verder kwam. Hij was furieus: “Wat een klootzak! Hij was klaar, was op zijn inronde, terwijl ik vol op snelheid reed. In die snelle rechter (Correttaio, red.) verloor ik heel veel tijd doordat hij helemaal op mijn lijn zat. Wat was die gast aan het doen?!? Echt belachelijk!” Voor de rest was Albers niet ontevreden. “Het verschil was niet zo groot, ik zat er maar twee tienden of zo af. Gisteren in de longruns ging het ook wel goed, dus voor de race morgen ben ik wel optimistisch.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet