Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Overwinning voor Ricciardo, Meijer imponeert

Dit weekend vindt de eerste meeting van de World Series by Renault plaats op het circuit van Spa Francorchamps. Bij de Eurocup Formule Renault 2.0 staan er maar liefst 48 bolides aan de start, een indrukwekkend veld. Onder hen ook het Nederlandse team MP Motorsport, dat met 3 bolides op het Europese toneel acteert. Ondermeer Nicky Catsburg en Paul Meijer besturen de gele Renault bolides van MP Motorsport.

Foto's: Justin van Densen

dsc_0275

Onder zonnige weersomstandigheden claimde Valtteri Bottas de pole position tijdens de super pole kwalificatie op zaterdag, maar kort na de start moest de Fin lijdzaam toezien hoe Ricciardo langszij kwam. Paul Meijer vertrok de eerste race vanaf de elfde positie en wist al snel aansluiting te vinden bij zijn voorgangers. Een goede performance, aangezien het hele Europese deelnemersveld zich in de afgelopen periode bijkans scheel getest heeft en Meijer vanuit het niets instapt in dit competitieve kampioenschap.

Na een prachtige inhaalactie in Eau Rouge, waarbij Meijer maar liefst drie andere rijders wist in te halen, sloeg het noodlot toe. Na een touche tussen Quaife-Hobbs en Vergne brak de voorvleugel van de eerstgenoemde. De vleugel vloog door de lucht en kwam ongelukkig tegen de voorwielophanging en de helm van Meijer terecht. Na deze forse impact kwam Meijer met de schrik vrij, maar moest zijn strijd wel staken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet