Formule 3

F3: Eerste zege van het seizoen voor Nico Hülkenberg

f3_mugello_podium_1_480
Winnaar Nico Hülkenberg (r.) met naast zich zijn ingenieur Guillaume Capieto en de als tweede geklasseerde Koudai Tsukakoshi

Nico Hülkenberg, die voor de start van het seizoen door velen als de absolute titelfavoriet in de Formule 3 Euro Serie werd beschouwd, scoorde in de beide races op Hockenheim geen punten vanwege technische problemen. Nu heeft hij eindelijk zijn eerste zege van het jaar te pakken: op het circuit van Mugello pakte hij vanaf pole de leiding en reed vervolgens de zege naar huis, ondanks enkele aanvallen van de sterk rijdende Japanner Koudai Tsukakoshi, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats. De derde positie ging naar de Franse rookie Jules Bianchi. Renger van der Zande streed met Edoardo Mortara en werd uiteindelijk vijfde, Henki Waldschmidt kwam als 13e over de eindstreep.

Tekst: René de Boer
Foto's: Alessandro Gargantini/F3 Euro Serie


Fatsoenlijk starten is in de Formule 3 een moeilijk fenomeen, zoals vorige week tot twee keer toe bleek bij het openingsweekend van de Duitse ATS Formule 3 Cup. Ook in de Euro Serie bleef men niet van startproblemen gevrijwaard: terwijl het licht uitgaat, blijft Vietoris staan, terwijl Hülkenberg zonder problemen de leiding pakt, gevolgd door Bianchi, Tsukakoshi en Van der Zande, die echter in de loop van de eerste ronde een plek verliest aan Edoardo Mortara. Waldschmidt valt terug tot de 17e plaats. In de vierde ronde haalt Tsukakoshi met een spectaculaire actie buitenom Bianchi in en neemt zo de tweede plaats over. Korte tijd later raakt Vernay van de baan.

f3_mugello_start_1_480
Start van de race, alleen Vietoris ontbreekt

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet