Formule 3

F3: Hülkenberg opnieuw op pole, Van der Zande vierde

f3_mugello_hulkenberg_quali_480
Nico Hülkenberg met startnummer 1 op weg naar pole position


Net als drie weken geleden op het circuit van Hockenheim vertrekt Masters-winnaar Nico Hülkenberg ook morgen vanaf de pole-position voor de derde race van het seizoen in de Formule 3 Euro Serie. Op het 5,245 kilometer lange circuit van Mugello bleef de ART-coureur uit Emmerich de Japanner Koudai Tsukakoshi 0,166 seconde voor. Renger van der Zande kwalificeerde zich als vierde, Henki Waldschmidt reed de elfde tijd.

Tekst: René de Boer
Foto's: Alessandro Gargantini/F3 Euro Series


“In de tests van gisteren en de vrije training van vanmorgen wilden we nog niet ons volledige potentieel laten zien”, verklaarde Renger van der Zande, die in de vrije training de achtste tijd liet aantekenen. “In de kwalificatie gingen we drie keer op nieuwe banden uit. Mijn tweede run was heel goed, ik stond zelfs een tijdlang eerste, maar in de derde run kon ik er niet veel tijdwinst meer uithalen, dus sta ik nu morgen op de vierde plaats. Natuurlijk had ik graag pole gestaan, maar die Duitser (Hülkenberg, red.) gaat wel heel erg hard."

f3_mugello_waldschmidt_quali_480
Henki Waldschmidt kwalificeerde zich als elfde

Waldschmidt verraste bij eerste poging
Henki Waldschmidt verraste bij zijn eerste poging op nieuwe banden door gelijk de derde tijd op de klokken te zetten, maar deze positie kon hij uiteindelijk niet vasthouden. “We hebben daarna wat veranderd aan de vleugel, maar dat ging helemaal niet, dus voor de derde run deden we het weer anders, maar ik kwam niet verder dan elfde. Het circuit ligt me wel, een leuke, snelle baan, maar de banden slijten wel heel snel.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet