Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Jos Menten weer met Team Modena naar 24 uur Le Mans

team_modena_astonmartin

De 24 uur van Le Mans is in 2008 aan haar 76ste editie toe en dit jaar zien we twee Limburgers aan de start. Naast Jos Verstappen heeft ook Haelenaar Jos Menten onderdak gevonden voor de legendarische etmaalrace. De 27-jarige Nederlander heeft opnieuw gekozen voor de Aston Martin DBR9 van Team Modena. Jos Menten krijgt op de prachtige LMGT1-bolide het gezelschap van de Amerikaan Terry Borcheller en de Braziliaan Christiano Fittipaldi.

Tekst en foto: PR

“Mijn ervaringen met het team waren zeer positief”, aldus Jos Menten. “Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om opnieuw met Team Modena in zee te gaan. De samenwerking met Christiano verliep vlekkeloos en ik ben ervan overtuigd dat het met Terry ook goed zal klikken. We steken onze doelstelling niet onder stoelen of banken. We willen de wedstrijd eindigen in de top vijf van onze klasse.”

Vertrouwen
“Ik denk dat we een fantastische rijderstrio hebben voor Le Mans”, zegt Team Principal Graham Schultz. “Terry en Christian kennen elkaar van ons project in de Verenigde Staten met Bell Motorsport. Jos kennen we al van vorig jaar en hij heeft toen geweldige dingen laten zien. We hebben een goed team en we hebben vertrouwen in ons eigen kunnen.”

Sterke line-up
Rik Bryan, Team Modena’s Sporting Director: “We hebben een erg sterke line-up samengesteld. Voor het eerst hebben we ook drie rijders met Le Mans-ervaring aan boord. We zijn blij dat we opnieuw met Christian en Jos kunnen samenwerken. Beide heren hebben zich vorig jaar perfect van hun job gekweten, ondanks het feit dat het geluk niet aan onze zijde stond.”

Dame Fortuna
“Vorig jaar stond Dame Fortuna niet aan onze zijde. Toch hebben we als een team gewerkt om met de Aston Martin DBR9 onder de zwart-wit geblokte vlag te duiken. Deze prestatie heeft Team Modena de Prix Escra opgeleverd, wat de technische capaciteit van het team onderstreept”, gaat Jos Menten verder. “Maar net zoals vorig jaar zullen we tegen erg sterke concurrenten moeten opboksen. Een voorspelling maken is moeilijk, maar we zullen er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen!”

Successen
Team Modena heeft de voorbije jaren een aantal belangrijke successen in de Le Mans Series en het FIA GT kampioenschap geboekt. In 2008 zet Team Modena drie wagens in, in drie verschillende kampioenschappen. Een Aston Martin DBR9 in de Le Mans Series, een Lamborghini Gallardo GT3 in het British GT Championship, en een BMW E46 in het CJ Korea GT Championship.

Le Mans
Op 1 juni wordt de officiële testdag voor Le Mans afgewerkt, terwijl de 24 uurswedstrijd plaatsheeft in het weekend van 14 en 15 juni.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet