Formule 3

Formule 3: Dennis Swart tweede tijdens F3-debuut op Hockenheim

dennis_swart_f3_2008

Dennis Swart is zijn carrière in de ATS Formule 3 Cup met een kickstart begonnen. De Nederlander moest de eerste race op Hockenheim (Duitsland) vanuit een leidende positie in de Trophy Cup nog voortijdig staken door een touché van een andere deelnemer. In de afsluitende manche werd zijn doorzettingsvermogen wel beloond met een uitstekende tweede plaats in de Trophy Cup.

Tekst en foto: PR

De Noord-Hollander belandde met dit fraaie resultaat voor de eerste keer in de formulewagens op het podium. In de tussenstand van de ATS Formule 3 Trophy 2008 Cup bezet Swart momenteel de vierde plaats met acht kampioenschappunten.

Vrije training en kwalificaties
Op een natte baan was Swart op donderdagmorgen heer en meester in de Trophy Cup. De rijder met startnummer 55 lag tijdelijk op een keurige elfde plaats in het algemeen klassement en was verreweg de snelste in zijn klasse. Toen de baan was opgedroogd, ging Swart met nieuwe banden naar buiten. Daarna liet hij weer gebruikte banden onder zijn bolide monteren en eindigde de 21-jarige rijder als vierde in de Trophy Cup. In de kwalificatie van vrijdagmorgen wist Swart de stijgende lijn goed door te trekken. Met een tijd van 1:37.630 belandde hij op een vijftiende plaats algemeen en als eerste in de Trophy klasse. In de tweede tijdtraining ging hij met oude banden naar buiten en zette drie geklokte ronden op de chrono’s. Toen hij daarna met nieuw rubber opnieuw het asfalt betrad, wist hij zijn tijd verder aan te scherpen. Door een langdurige gele vlagsituatie moest hij echter genoegen nemen met een tweede plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet