Formule 3

Formule 3: Podium voor Shirley van der Lof in Formule 3 op Hockenheim

shirley_podium_f3_2008

Shirley van der Lof heeft haar debuut in de Formule 3 goed afgesloten door afgelopen weekend in de race meetellend voor het Duits Formule 3 kampioenschap als derde te finishen in de Trophy klasse. Zij wist ook de snelste raceronde op haar naam te zetten, wat haar een extra punt voor het kampioenschap oplevert.

Tekst en foto's: PR

De start van de race verliep enerverend doordat er enkele auto’s op de grid bleven staan met als gevolg een harde crash op de grid. Van der Lof startte in haar klasse van pole en kon goed tussen de auto’s door laveren, maar verloor hierdoor wel enkele plaatsen bij de start. Na de safetycar procedure reed Van der Lof een goede race en eindigde op slechts 1 seconde achter Dennis Swart, de nummer twee in de Trophy klasse.

Even van het gas
Shirley vertelde na de race: "Door de chaos bij de start moest ik even van mijn gas af, waardoor ik een paar plaatsen verloor. De race verliep daarna voorspoedig en met een paar mooie inhaalacties kreeg ik Dennis Swart in het vizier. De finishvlag kwam eigenlijk iets te vroeg, want ik had graag nog een poging ondernomen om de tweede plek te pakken. Om gelijk in mijn eerste Formule 3 race op het podium te staan geeft een fantastisch gevoel.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet