Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bottas domineert in Hockenheim, Dusseldorp pakt podiumpositie

Dat Valtteri Bottas in bloedvorm verkeerd was al duidelijk naar voren gekomen tijdens de testsessies in het voorseizoen. Op het circuit van Hockenheim bevestigde de Fin nogmaals dat hij een klasse apart is, door de tweede wedstrijd met een voorsprong van maar liefst 28,7 seconde op zijn naam te schrijven.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus

27apr08-838

De start van de tweede wedstrijd van het NEC Formule Renault 2.0 tijdens de Jim Clark Revival verliep voor Bottas volgens het boekje. Hij trok direct na de start een flink gat naar zijn achtervolgers en reed hierna een ijzersterke race met indrukwekkende rondetijden.

Achter Bottas was het aanmerkelijk spannender. Johan Jokinen vertrok vanaf de tweede plaats, maar liet bij de start zijn motor afslaan, waardoor hij zijn weg vanaf de 20e plek moest vervolgen. Diverse andere rijders kwamen de eerste ronde van de wedstrijd niet zonder kleerscheuren door. Ondermeer Wissel, Sammarone en Melker moesten de strijd met een gehavende bolide staken, terwijl Da Costa zich in de pitstraat meldde om een neus te laten vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet