Porsche Cups

Porsche Supercup: Seyffarth wint, Bleekemolen versterkt koppositie dankzij P2

Jan Seyffarth heeft vandaag de Porsche Supercup-wedstrijd van Barcelona gewonnen. De rookie had aan de finish bijna drie tellen voorsprong op Jeroen Bleekemolen, die als tweede finishte. Omdat onder meer Chris Mamerow uitviel, versterkte Bleekemolen zijn koppositie in het klassement.

Tekst: Marc Kok

In de kwalificatie had Jan Seyffarth de pole gepakt. Hij mocht vanmorgen met Martin Ragginger vanaf de eerste startrij vertrekken. Jeroen Bleekemolen kon de 14 ronden tellende race als derde aanvangen, terwijl de overige zeven Nederlandse deelnemers zich in het 29 coureurs tellende veld niet binnen de toptien hadden gekwalificeerd. Patrick Huisman vertrok vanaf P11, Jaap van Lagen als 14de, Mike Verschuur vanaf stek 21, Sebastiaan Bleekemolen als 23ste, Paul van Splunteren was de nummer 25, vlak voor Tim Buijs (26) en Simon Frederiks (27).

Start
Voor de start valt Norbert Siedler stil op het rechte eind. Hij wordt snel weggeduwd door de marshalls. Van de 28 wagens die wel vertrekken is Martin Ragginger heel slecht weg. Jeroen Bleekemolen profiteert en pakt P2. Jan Seyffarth leidt. Derde is René Rast. Het veld is goed weg, al zijn er snel stofwolken als onder meer David Saelens in de rondte gaat.

Gaatje
In de eerste ronde slaat Seyffarth gelijk een gaatje van ruim een seconde. Jeroen Bleekemolen heeft het hele veld in de nek hijgen. Rast is 3, Ragginger 4, voor Armindo, Watts, Rosina en op P8 ligt Mamerow. In de tweede ronde maakt Mamerow, die de vorige race won en tweede staat in het klassement achter Bleekemolen, wat foutjes en verliest hij zeker drie plaatsen. Mamerow lijkt remproblemen te hebben.

Niet te stoppen
Seyffarth lijkt niet te stoppen vandaag. Bij de doorkomst na de derde ronde is hij twee seconden los van Bleekemolen. Jeroen heeft op zijn beurt een paar meter gepakt op zijn achtervolgers. Damien Faulkner, de man die de eerste Porsche Supercup-manche van het jaar won in Bahrein, rijdt op P10.

Nederlanders
Patrick Huisman werkt zich langzaam naar voren. De vanaf P11 gestarte Huisman ligt na vier ronden inmiddels 8ste, terwijl Jaap van Lagen 13de is. Sebastiaan Bleekemolen, die slecht had getraind met plek 23, ligt inmiddels weer in de punten op P15. Mike Verschuur is 21ste, Tim Buijs 23ste, Paul van Splunteren 24ste en zijn teamgenoot bij HSF Porsche Eindhoven Simon Frederiks 25ste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet