Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Van de Garde zet zegereeks voort

480_giedo_wint

Giedo van der Garde zet zijn succesreeks voort: na de overwinning van gisteren won de Veenendaalse rijder vandaag op het Grand Prix-circuit van Monza ook de tweede race van het seizoen in de Formule Renault 3.5. Van der Garde startte vanaf de pole-position en voerde gedurende de hele race het veld aan. Slechts eenmaal leek zijn klassering even in gevaar, toen hij in de vierde ronde direct nadat de race na een safety-car-fase weer was vrijgegeven, bij het aanremmen van de eerste chicane de voorwielen flink liet blokkeren, maar de gevolgen bleven beperkt en zo kon Van der Garde zijn tweede zege op rij en de vierde overwinning in zijn autosportloopbaan naar huis rijden. Ook schreef hij de snelste raceronde op zijn naam.


Tekst: René de Boer
Foto's: Frits van Eldik

480_giedo_actie9792

“Het was wel spannend na de safety-car. Ik wilde laat remmen en het gevolg was duidelijk”, aldus Van der Garde na afloop. “Ik had twee enorme flatspots op de voorwielen, waardoor ik enorm onderstuur had. Alleen de twee Lesmo-bochten gingen goed, voor de rest was het enorm hard werken om de auto op de baan te houden. Wat een drama! Daardoor kwamen de rijders achter me ook steeds dichterbij, maar gelukkig kon ik wel mijn positie behouden. Ik heb er zeker harder voor moeten werken dan gisteren.”

Gisteren goed weggekomen na gebroken aandrijfas
Overigens bleek Van der Garde gisteren goed te zijn weggekomen: na afloop van de race werd duidelijk dat de linker aandrijfas van zijn auto gebroken was. “Daar heb ik echt geluk mee gehad, dat ik de finish nog gehaald heb! Het team is er vannacht tot drie uur mee bezig geweest. Vandaag was de auto weer tip-top in orde.” Hard werk noemt Van der Garde als de belangrijkste reden waarom hij en zijn team P1 Motorsport het dit weekend op Monza zo goed hebben gedaan. “Een betere start van het seizoen had ik me niet kunnen wensen”, aldus Van der Garde. Volgende week al wordt het seizoen in de Formule Renault 3.5 Series voortgezet op het circuit van Spa-Francorchamps.

Uitslag:
1. Giedo van der Garde (Ned), 24 r. in 42.10,389 (gem. 197,802 km/u)
2. Alvaro Barba (Spa), op 1,153
3. Charles Pic (Fra), op 14,101
4. Julien Jousse (Fra), op 14,954
5. Mikhail Aleshin (Rus), op 18,164
6. Guillaume Moreau (Fra), op 23,703.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet