Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: MP Motorsport met Meijer, Catsburg en Adamski in Eurocup FR2.0

Het Nederlandse team MP Motorsport zet drie auto’s aan de start van de seizoensopener van de Eurocup Formule Renault 2.0, welke in het weekend van 3 en 4 mei verreden zal worden op het circuit van Spa Francorchamps. De talentvolle coureurs Paul Meijer, Nicky Catsburg en Mateusz Adamski zullen de knalgele bolides van het team uit Oudenbosch besturen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de seizoensouverture van de World Series by Renault dit jaar op Spa Francorchamps verreden in plaats van op het circuit van Zolder. Aan de opzet van het evenement verandert echter weinig. Tijdens iedere meeting komen ondermeer de World Series Formule Renault 3.5, de Eurocup Formule Renault 2.0 en de Eurocup Mégane Trophy in actie. Daarnaast worden bezoekers eveneens getrakteerd op spectaculaire demo’s van het Renault F1 team.

mp1

Voor MP Motorsport dateert het laatste optreden in de Eurocup Formule Renault 2.0 alweer uit 2003, toen Ferdinand Kool in Donington vanaf de pole position mocht vertrekken. Teammanager Dick van der Wilt kijkt dan ook erg uit naar een hernieuwde kennismaking met dit prestigieuze kampioenschap. “De Eurocup Formule Renault 2.0 heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een uiterst competitief en hoogstaand kampioenschap, waarin zeker geen cadeaus worden weggegeven. Zelfs met de ervaring en het talent van Paul, Nick en Mateusz blijven we met de beide benen op het asfalt en werken we zonder te hoge verwachtingen naar onze comeback in dit kampioenschap toe.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet