DTM

DTM: Timo Scheider snelste op testdag, Albers opnieuw sterk

scheider_1
Timo Scheider was snelste tijdens de testdag

Timo Scheider is op het moment goed in vorm. Vorige week al was hij in alle DTM-trainingssessies op Hockenheim de snelste en vandaag liet de Audi-rijder in de beide DTM-tests op het circuit van Oschersleben opnieuw de snelste tijd noteren. Met zijn tijd van 1.22,171 minuten in de middagsessie draaide Scheider de snelste ronde van de dag.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


In de eerste test domineerden de Audi-rijders: Scheider, die een snelste tijd liet aantekenen van 1.22,620 werd gevolgd door Tom Kristensen, Markus Winkelhock, Oliver Jarvis, Martin Tomczyk en Mattias Ekström. Paul di Resta was op de zevende plaats de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder, 0,633 seconde achter Scheider. Christijan Albers deed het goed door de tiende tijd te laten aantekenen, hoewel er aan de tijden van de testdag zoals bekend niet al teveel waarde moet worden gehecht.

Scheider opnieuw snelste in middagsessie
In de middagsessie, die begon op een natte baan na regenbuien, was het verschil tussen de Audi’s en de Mercedessen minder groot. Achter Scheider was Paul di Resta opnieuw snelste Mercedes-rijder met de tweede tijd, waarbij hij 0,576 seconde op de Duitser tekort kwam. Albers was ditmaal dertiende, nadat in de laatste minuten nog enkele rijders hun tijd konden verbeteren. Er was wat discussie over Mattias Ekström, die net een snelle rondetijd neerzette op het moment dat Audi-coureur Oliver Jarvis in de chicane van de baan geraakt was. Als de wedstrijdleiding streng is, dan bestaat de mogelijkheid dat Ekström vijf plaatsen in de startopstelling van de race wordt teruggezet.

chrisitjjan_1
Christijan Albers in actie tijdens de tests
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet