DTM

DTM: Citroën kijkt naar mogelijkheden in DTM

citroenc5_480
De nieuwe C5 zou mogelijk door Citroën als DTM-auto kunnen worden ingezet

Toegegeven, we hebben al heel wat van dit soort verhalen gehoord. MG, Lexus, Peugeot… Nu wordt Citroën in verbinding gebracht met een mogelijke deelname aan de DTM. Volgens het Duitstalige vakblad “Motorsport Aktuell” was een delegatie van het Franse merk afgelopen weekeinde aanwezig bij de seizoensouverture van de klasse op het circuit van Hockenheim. Bij een mogelijke deelname van Citroën zou het gaan om de nieuwe C5, die het merk dezer dagen op de markt brengt.

Tekst: Jean Fermier
Foto: PR


Citroën is de afgelopen tien jaar vooral actief geweest in de rallysport. En dat met veel succes, want met coureur Sébastien Loeb, nota bene afkomstig uit de eigen Saxo Juniorcup, werd maar liefst vier maal op rij de wereldtitel veroverd, eerst met de Xsara en vorig jaar met de C4. In de rallysport is er voor het merk dus niet meer veel te winnen. 

Sportdirecteur Quesnel kritisch over WK Rally
Daar komt bij dat de nieuwe sportdirecteur Olivier Quesnel, die begin dit jaar de gepensioneerde Guy Fréquelin opvolgde, zich inmiddels al een aantal malen kritisch heeft uitgelaten over de ontwikkeling van het WK Rally. Gebrek aan promotie, te hoge logistieke kosten door een zwaar reisschema en het roulatiesysteem in de wedstrijdkalender, waardoor bijvoorbeeld Monte Carlo en Duitsland volgend jaar niet op de planning staan, zijn de voornaamste punten van kritiek.

Duitsland belangrijke afzetmarkt
Duitsland is voor alle fabrikanten een bijzonder interessante markt om zich te profileren, maar tegelijkertijd is het voor niet-Duitse merken traditioneel moeilijk om het op te nemen tegen de sterke nationale industrie. Met de nieuwe C5 denkt Citroën een wapen in handen te hebben om ook in Duitsland goed te kunnen scoren en een succesvol sportproject zou kunnen helpen om de auto meer onder de aandacht te brengen. Eerder deed Peugeot al veel voor de populariteit van de modellen 405 en 406 door in Duitsland met succes deel te nemen aan de toenmalige STW-serie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet