Diversen

Belgian GT: Kumpen/Longin winnen openingsweekend in Zolder

Anthony Kumpen en Bert Longin zijn het seizoen in stijl begonnen. Beide rijders domineerden het openingsweekend van het Belgian GT Championship en wonnen de twee wedstrijden over één uur. Achteraf loofden Bert en Anthony het Gravity International team voor hun inzet en professionalisme. Nieuwe wagen, nieuw team en meteen winnen. Het moet een mokerslag zijn voor de concurrentie.

Tekst/Foto: PR

zege_mosler


Zondagochtend, even voor elven valt de regen met bakken uit de lucht. Iedereen vervangt zijn slicks door regenbanden en luttele minuten later gaat de wedstrijd van start. “ Vanochtend werd bekend dat Ron Marchal toch vanuit pole positie mocht starten, ik vertrok dus van op de vierde plaats ” zegt Bert Longin. “ In de eerste ronde schoof ik één plaatsje op en na enkele ronden zette ik de aanval op de leiding in. De wagen voelde perfect aan en niet veel later reed ik aan de leiding. Meer dan 8 seconden voorsprong reed ik niet bij elkaar wat aangeeft dat de kwaliteit van rijders hoogstaand is in dit kampioenschap. ”

Op het halfuur kwam Longin de pits in, Anthony Kumpen nam over. “ Ik zag het weer veranderen en vroeg het team slicks op te leggen. Dat was een goede beslissing want de piste droogde heel snel op. Heel even kwam ik in de problemen toen ik bij een inhaalmanoeuvre van een gedubbelde rijder en de leider met twee wielen in de graskant belandde en spinde. Ik verloor om en bij de 10 seconden maar niet mijn concentratie. Even later nam ik de leiding en stond die niet meer af, de eerste zege van het seizoen was binnen, fantastisch en met dank aan het goede werk van het Gravity International team. ”

Enkele uren later gingen de hemelsluizen opnieuw open. De tweede regenwedstrijd was een feit. Deze keer startte Anthony Kumpen, hij deed dat van op de tweede plaats. “ Ik kwam goed weg en behield mijn plaats ” aldus Anthony Kumpen. “ Ik had gekozen voor oude regenbanden, mijn teamgenoot Vincent Radermecker vertrok met nieuwe regenbanden. De
eerste vier ronden had ik het moeilijk maar stelselmatig draaide het in mijn voordeel uit. Het gat was nooit groter dan 5 seconden. In mijn laatste ronde kwam ik bij Vincent Radermecker en ging ik de pits opzoeken waar Bert Longin overnam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet